Ce tip de specie de peste preferi pentru acvariul tau? (IV)

Posted by

Astazi vom continua sa scriem cele mai importante informatii despre acele specii de pesti perfecte pentru acvariul tau.

Discus rosu – provin din zona Amazonului si sunt printre cei mai timizi pesti. Traiesc in locuri adanci de peste 2 metri, cu o apa linistita si protejata cu o vegetatie abundenda, astfel incat acest peste sa se poata ascunde. Aceasta specie traieste in grupuri de cel putin 4 – 6 pesti.

Peaceful betta – este originar din Asia de Sud-Est si se adapteaza foarte bine in apele mlastinoase, santuri si bazine. De asemenea poate atinge o lungime de circa 6 centimetrii.

Peste-balon verde – aceasta specie de pesti traieste in apele dulci, iar coloritul lui pe partea dorsala pare a fi unul de nuante de gri inchis si gri deschis, bineinteles si cu pete verzi. Au nevoie de un acvariu cu un volum minim de aproximativ 125 de litri, cu o temperatura cuprinsa intre valorile 23 si 25 grade Celsius.

Tetraodon lineatus – sunt pesti ce pot ajunge la o lungime de peste 46 de centimetrii. Au nevoie de un acvariu cu o capacitate de aproximativ 450 de litri, apa avand o temperatura cuprinsa intre valorile 23 si 26 de grade celsius.

Tetraodon mbu – este o specie de pesti carnivori de apa dulce, ce provin din apele raului Congo din Africa. Poate creste la o lungime de peste 67 de centimetri, iar acesta este motivul pentru care este mai dificil sa-l poti adapta la viata de acvariu. Pestele cand este stresat sau speriat este capabil sa se umfle cu apa sau aer.

Emerald green betta – este o specie de peste din Sud-Estul Asiei si poate ajunge la o lungime de circa 7 centimetrii.De asemenea este foarte des intalnit in comertul pentru acvarii.

Tetraodon biocellatus – la fel ca si specia de pesti amintita mai sus si acesti pesti sunt capabili sa se umfle cu aer sau apa. In general sunt pesti colorati, ce ajung la o lungime de 8 centimetrii.