peste

Ce tip de specie de peste preferi pentru acvariul tau? (III)

Posted by

Si pentru ca imi doresc sa teminam cat mai curand cu detaliile si informatiile despre diferitele specii de pesti de acvariu voi continua cu lista propusa in urma cu ceva vreme.

Pangio kuhlii

Este o specie de pesti ce traieste in apa dulce, iar durata lui de viata poate fi undeva intre 3 si 17 ani. Este important sa stiti ca acvariul minim in care poate supravietui acest peste este de 75.7 litri, avand in vedere ca pestele poate avea o dimensiune intre 9 si 12 centimetri. In ceea ce priveste hrana acestui peste omnivor se poate hrani cu fulgi, hrana vie sau granule.

Peste-leu rosu

Acest tip de peste are tepi veninosi, ceea ce il face sa nu fie un peste din seria celor comestibili. Dimensiunea pestelui leu rosu poate fi cuprinsa intre 30 si 43 de centimetri, iar greutatea acestuia poate ajunge pana la 1.2 kilograme. Este o specie nocturna, insa unele exemplare prefera sa se hraneasca pe timp de zi. Acesta traieste in zonele pietroase sau de coasta la adancimi de circa 50 de metri.

Peste -leu Antennata

La fel ca si pestele de mai sus este veninos si se hraneste cu hrana vie si hrana pe baza de carne. In ceea ce il priveste pe acesta, capacitatea acvariului in care poate supravietui trebuie sa fie de 114 litri, iar dimensiunea maxima a pestelui poate ajunge pana la 20 de centimetri. Ceea ce mai trebuie sa stiti despre acest peste este faptul ca poate manca crevetii ornamentali si pestii din acvariu foarte mici.

Tetraodon nigroviridius

Este tipul de specie de peste ce traieste in apa sarata, cu un pH intre 7.8 si 8.4. Acesta este carnivor si mananca hrana vie.Durata de viata a acestuia este intre 3 si 10 ani. Dimensiunea pestelui din imagine poate ajunge intre 12.7 si 15.2 centimetri. Un lucru interesant despre acesta ar fi ca necesita un acvariu dotat cu stanci.