Oscar

Ce tip de specie de peste preferi pentru acvariul tau? (II)

Posted by

In articolul trecut am inceput sa enumar tipurile de specii de peste pe care le puteti avea in acvariu sau in iaz, in cazul in care detineti unul. Cum data trecuta nu am reusit sa scriu cateva informatii despre fiecare specie de peste in parte, astazi voi relua munca de data trecuta si voi continua cu cateva informatii despre speciile de pesti din lista realizata in articolul trecut.

Clown loach – este un peste tropical pe care il veti gasi in apele dulci si care este vandut in intreaga lume. De asemenea acest peste il veti gasi in apele din apropierea insulelor Sumatra si Borneo.

Clown loach
Clown loach

Oscar – in America de Sud tropicala acest peste reprezinta hrana locuitorilor ce il comercializeaza. Acest tip de peste apare pentru prima data in lucrarea lui Louis Agassiz, in anul 1831. Autorul lucrarii crezand ca acest tip de specie de pesti este o specie marina, mai tarziu s-a revenit asupra acestui fapt si s-a spus ca acest tip de peste face parte din specia Astronotus.

Oscar
Oscar

Rechin bala – din cauza formei corpului, acest tip de peste este frecvent confundat cu un rechin. Pentru reproducerea Rechinului bala in acvariu sunt necesare cateva conditii, astfel putem spune ca sansa acestuia de a se reproduce in acvariu este inexistenta. Un astefel de peste devine matur sexual imediat dupa ce atinge lungimea de minim 10 centimetri.

Rechin bala
Rechin bala

Peste luptator siamez – acest gen de specie traieste in apele calde din Asia de sud-est, ce sunt deficitare de oxigen. Pentru a-si etala intreaga frumusete acest peste trebuie sa creasca in spatii mici, de tipul unui borcan sau un acvariu foarte mic.

Peste luptator siamez
Peste luptator siamez

Caras coada evantai – este cunoscut si sub denumirea caras cu coada de voal. Este un peste foarte gratios, ceea ce il face si foarte frumos. Iar in anul 1920 a fost denumit Pestisorul de aur cu coada de voal. Pentru ca produc multa mizerie, apa din acvariul lor daca devine tulbure trebuie schimbata mai mult de un sfert sau jumatate, cel putin o data pe saptamana.

Caras coada evantai
Caras coada evantai

Crevete Amano – printre cei mai populari creveti de acvariu. Sunt o specie foarte greu de reprodus si in mare parte ei sunt folositi in acvariu pentru a manca algele din acesta. Pentru a rezista in acvariu, temperatura apei trebuie sa fie undeva intre 22 si 26 grade Celsius.

Crevete Amano
Crevete Amano

Symphysodon aequifasciatus – este un peste ce traieste in apele Amazonului, iar lungimea acestuia poate ajunge pana la 15,2 centimetri in apele din lunci si rauri, iar in captivitate lungimea acestuia poate ajunge la 23 centimetri.

Symphysodon aequifasciatus
Symphysodon aequifasciatus

Ancistrus dolichopterus – este o specie de peste ce are nevoie de acvarii mari, bine filtrate si trebuie sa aveti in vedere lungimea minima a unui acvariu optim pentru el este de 60 centrimetri. Este un peste ce provine din Brazilia, iar primul import in Europa, cu acest tip de peste a avut loc in anul 1911. La maturitate, Ancistrus dolichopterus poate avea o lungime de 13 centimetrii.

Ancistrus dolichopterus
Ancistrus dolichopterus