Cum iti dai seama ca in acvariul tau pestilor le lipseste ceva?

Posted by

Nu stiu daca ti s-a intamplat vreodata ca ai tai pesti din acvariu sa dea o fuga pana la suprafata acvariului, sa ia o gura de aer si sa se ascunda pe fundul acvariului, dar se pare ca astfel de situatii mai exista. Iar daca veti insista sa cautati detalii despre acest lucru veti observa ca intamplarea aceasta este destul de cunoscuta in  randul celor care au avut de-a lungul timpului acvarii cu pesti.

Insa si aceasta problema, ca si multe altele, au anumite cauze  si ar fi foarte bine ca mai inainte de toate sa verificam micile detalii. Prin urmaree daca tu intampini o astfel de problema s-ar putea ca acest lucru sa fie din cauza urmatorilor parametrii, pe care tu probabil nu i-ai luat in seama:

  • spatiul din acvariul tau este suprapopulat si ai nevoie de un acvariu mult mai mare;
  • pompa de aer nu este atat de puternica incat sa oxigeneze apa;
  • lipsesc plantele naturale din acvariul tau sau nu sunt suficiente pentru acesta;
  • filtrul nu este potrivit pentru acvariul pe care il detii;

Bineinteles ca mai sunt si alt tip de probleme pe care le puteti intampina daca detineti un acvariu. Ba mai mult decat atat nu trebuie sa uitati ca din cand in cand trebuie sa curatati si acvariul. In functie de numarul de pesti pe care il ai in acvariu, in functie de plantele pe care le detii si de posibilitatea de a aparea alge in acvariu.

Indiferent de ceea ce intampinati trebuie sa fiti foarte atenti la semnele pe care vi le ofera pestii vostri. Sau daca sunteti extrem de calculati si de ordonati cu siguranta nu vei astepta sa vezi semnele pestilor tai, ci ii vei ingriji fara sa ii lasi sa le lipseasca ceva sau chiar mai rau de atat sa se imbolnaveasca.