Oct 31

De unde iti cumperi pesti exotici pentru acvariul tau?

De unde iti cumperi pesti exotici pentru acvariul tau?

Pentru pasionatii de acvaristica intotdeauna a fost putin mai dificil sa-si achizitioneze pestii exotici potriviti pentru acvariul lor. Si nu de putine ori s-a intamplat sa aveti parte si de evenimente neplacute. Cu cat specia de pesti este una rara cu atat pare a fi imposibil sa gasiti pestele pe care vi-l doriti. Si cum deseori suntem tentati sa cautam in cele mai comune locuri, spre exemplu: la un petshop, comanda online, cam la asta ne rezumam.

Dar nici intr-un caz nici in celalalt, cel mai probabil nu vei fi multumit de achizitia facuta si cu toate astea nu te vei da inapoi pentru ca tu iti doresti acel peste exotic in acvariul tau. Se prea poate ca pestele cumparat astfel sa nu aiba nici forma, nici culorile intense pe care tu le-ai observat in poze si de care te-ai indragostit si ba mai mult decat atat se poate ca acestia sa nu aiba nimic din voiosia pestilor pe care tu i-ai urmarit in diverse clipuri de pe YouTube sau alte canale media.

Cu toate astea ai putea sa achizitionezi pesti exotici de la un crescator autohton, dar trebuie sa ai in vedere principalele tipuri si categorii de pesti pe care ti le poate oferi. Spre exemplu ar fi indicat sa cunosti faptul ca intr-o crescatorie sunt aproximativ 3 tipuri de pesti din aceeasi specie:

  • pesti exotici exceptionali – sunt potriviti pentru ai pastra in crescatorie si pentru inmultire;
  • pesti exotici normali – reprezinta standardul si pot avea un pret putin ridicat fata de cel din paiata;
  • pesti exotici rebuturi – acei pesti care in mod normal se arunca, doar ca pe aici se practica sportul de a-i vinde la necunoscatori;

Poate ca suna ciudat insa adevarul este ca primii pesti vanduti dintr-o crescatorie vor fi rebuturile. Si chiar daca nu este o regula generala sunt crescatorii unde se practica acest lucru. Si desi nu poti face prea multe lucruri cu privire la acest aspect nu ramane decat sa te informezi inainte de a face orice tip de achizitie. Poate cine stie candva acest lucru te va ajuta.

  1. Cum se numește specia acestui peste ?

Comentariile sunt inchise.