Cum ai grija de pestii Guppy?

Posted by

Pentru cei ce isi doresc un acvariu cu pesti care se pot intretine foarte usor ar trebui sa va orientati catre pestii Guppy. Chiar daca aparent pare greu sa le oferiti ceea ce-si doresc acestia pot supravietui fara mari eforturi, ba mai mult decat atat ingrijirea lor este una foarte simpla. Pentru cei ce sunt incepatori si isi doresc un acvariu cu Guppy ar putea sa inceapa prin a achizitiona un acvariu de 30 – 40 de litri, dar aveti grija sa nu cumparati foarte multi pesti pentru a nu sprapopula respectivul acvariu.

Este suficient sa aveti in acvariu un strat de pietricele albe sau nisip alb, daca veti folosi un nisip colorat veti lua din farmecul perstilor, plante pentru acvariu naturale, o pompa pentru filtrarea apei, dar si un incalzitor cu termostat pentru a putea pastra temperatura constanta a apei. Daca toate aceste aspecte sunt indeplinite atunci poti spune ca ai mediul tropice pentru ingrijirea si inmultirea acestor minunati pesti.

Iar petru mentinerea sanatatii si a calitatii apei din acvariu nu este nevoie sa o schimbi in fiecare zi, ci numai o data pe saptamana, asta in cazul in care exact asa cum am spus si mai devreme ai un acvariu mic de 30 – 40 de litri. Iar pentru a curata acvariul trebuie sa scoateti o buna parte din apa, cu ajutorul unui furtun, iar cu o carpa uscata si curata sa stergeti peretii acvariului, astfel incat sa indepartati algele care s-au asezat pe peretii acvariului.

Dupa ce ati terminat toata aceasta operatiune puteti completa apa de la temperatura camerei. Pestii Guppy nu rezista la socuri privind temperatura apei si nu este indicat sa faceti acest lucru. Pentru hranirea acestor pesti puteti lua in calcul urmatoarele variante de hrana: larve de libelula sau viermisori tubifex, pe care ii gasesti in varianta congelata in timpul sezonului rece. Insa este foarte important sa stiti ca hrana pestilor trebuie sa fie cat mai diversificata si bineinteles nu uitati ca nu trebuie sa le dati mai multa hrana decat poate consuma intr-o zi. Acest obicei poate fi daunator pentru pesti.