Reproducerea pestilor de acvariu

Posted by

Se intampla des persoanelor care detin un acvariu sa cumpere un peste ce urmeaza sa se reproduca. In cazul in care cumparati un peste si dupa cateva zile descoperiti ca acesta se va reproduce, este necesar sa achizitionati asa zisa „maternitate” care costa putin si reprezinta un container impartit in doua .In una din parti va sta pestele (partea superioara) iar in cealalta o sa ajunga „pestii nou nascuti”.

Obligatoriu dispozitivul se tine in acvariu si este recomandat ca femela sa fie inlaturata imediat dupa nastere din container si sa fie izolata de restul pestilor din acvariu.  Operatiunea este necesara pentru ca aceasta sa se odihneasca cateva zile si sa stea departe de masculi. Vorbim aici despre specia pestilor ovovivipari care se reproduc cu mare usurinta cum ar fi pestii Guppy.
In cazul in care se doreste sa se faca o nastere „asistata” recomandam cumpararea unei cazi special confectionata pentru acest tip de reproducere care are in dotare toate materialele necesare reproducerii si primirii pestisorilor. In acest articol ne limitam in a descrie cateva lucruri elementare cum ar fi:

  • alegerea perechii si a speciei pe care vrem sa o reproducem;
  • temperatura apei trebuie mentinuta mai ridicata decat in mod normal;
  • utilizarea unui sistem corect ce impiedica  puii sa fie inghititi de catre parinti;
  • alimentatia adecvata a micilor pesti cu produse specifice.

Asadar, inainte de a-ti cumpara un nou peste pentru acvariu, te sfatuiesc sa te interesezi despre el. Acest lucru te va scuti de surprize neplacute si te va ajuta sa-l ingrijesti mult mai bine. Cateva zeci de minute de informare iti pot fi de foarte mare folos.