Melcii de acvariu – o binecuvantare sau un blestem?

Posted by

Melcul de acvariu este, fara indoiala, una dintre cele mai comune organisme care se afla intr-un acvariu de pesti. El poate fi atat o binecuvantare, cat si un blestem. In timp ce multi acvaristi se bucura se prezenta melcilor in acvariu si beneficiaza de avantajele pe care acestia le ofera, altii ii considera o pacoste pentru ca aceste organisme se inmultesc foarte repede, ocupand o mare suprafata din acvariu.  Unele specii de melci par sa sfideze legile Universului prin simplu fapt ca apar in acvariu de nicaieri si devin foarte numerosi.

O invazie de melci de acvariu poate deveni o reala problema pentru acvaristi. Melcii sunt organisme vii care utilizeaza oxigen, elimina dioxid de carbon si consuma hrana pestilor. Aceste tipuri de nevertebrate traiesc, se reproduc si mor in acvariu. De asemenea, melcii reduc numarul de pesti care poate exista intr-un acvariu.

Melcii pot avea un efect incredibil de distrugator asupra acvariului tau. Odata ajunsi intr-un mediu strain, vor consuma o cantitate imensa de mancare si se vor reproduce neasteptat de repede. Mai mult de atat, acesti melci pot afecta plantele subacvatice si intreaga armonie a acvariului.

In mod evident, acvaristii pot face cateva lucruri pentru a preveni invazia melcilor de acvariu. De multe ori acestia cumpara intentionat melci pentru a controla numarul algelor, dar acestia nu stiu ca melcii pot scapa de sub control si pot distruge acvariu in intregime. Noi te sfatuim sa te informezi despre melcii de acvariu inainte de a-I cumpara si, cel mai important, sa-I achizitionezi de la un dealer autorizat sau de la magazinul de animale. Ca o alternativa, ai putea incerca sa gasesti alte metode de a indeparta algele, fara sa te bazezi pe efectul de curatare al melcilor. Trebuie sa fii constient de faptul ca odata de ai melci in acvariu tau, va fi nevoi sa fii foarte atent, sa cumperi mai multa mancare si sa ai mai multa grija de pestii tai.