Plantele – posibila mancare pentru pesti

Posted by

Deoarece noi consideram ca plantele sunt un element foarte important pentru aspectul si sanatatea acvariului nostru, nu vrem ca pestii sa le manance. Ei bine, cred ca ar fi timpul sa regandim acest concept.  Mai jos veti putea afla mai multe despre plantele de acvariu care pot folosi drept sursa de hrana pentru pesti.

Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca o planta:

1.Mai intai de toate, acestea trebuie sa fie atractive. Ar fi bine daca plantele ar arata bine si ar infrumuseta acvariul, chiar daca pestii se vor hrani din ele.

2.Plantele trebuie sa creasca repede. Aceasta este o conditie vitala care trebuie indeplinita pentru ca plantele sunt nevoite sa tina pasul cu apetitul pestilor. Scopul este sa gasim un echilibru intre plantele care cresc si pofta de mancare a micilor inotatoare.

Cat despre plantele care pot servi drept hrana pentru pestii dumneavoastra, le voi mentiona doar pe cele pe carele puteti gasi la magazinul de animale. In schimb, spre deosebire de pesti ale caror nume sunt specifice si comune, majoritatea plantelor au denumiri in limba latina. Mai jos, plantele sunt impartite in categorii de baza. Acest lucru va va ajuta sa gasiti planta sau plantele pe care vi le doriti si sa intelegeti mai bine modul in care acestea traiesc in acvariu.

  • Algele care acopera pietrele

Acestea sunt cele mai simple plante pe care le poti introduce in acvariul tau si sunt cel mai usor de intretinut. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci 2-3 pietre intr-un recipient cu apa.Apoi, plaseaza recipientul intr-un loc in care sa bata toata ziua soarele. Dupa ce pietrele sunt acoperite de alge-acest proces dureaza, de obicei, intre 1-2 saptamani – introdu-le in acvariu. Pestii vor aprecia aceasta sursa permanenta de hrana.

  • Bilele ,,muschi”

Sunt un tip de alge care cresc in forma de minge de golf. Acestea provin din lacurile din Europa sau Japonia. Pestii pur si simplu le adora. Se termina foarte greu, rezistand pana la cateva saptamani. Sunt destul de scumpe, dar merita din plin banii investiti.

  • Hygrophila

Trebuie sa mentionez faptul ca plantele care fac parte din aceasta specie sunt foarte comune si disponibile. Sunt unele dintre plantele care cresc cel mai repede, iar pestii se hranesc cu frunzele acesteia.

  • Anubias

Este o plata atractiva, cu frunze dure, dar care creste lent. Provine din Africa si, pe langa faptul ca este una dintre plantele preferate ale pestilor, are rolul si de a infrumuseta acvariul. Singura problema este cresterea lenta, aceste plante fiind deseori acoperite cu alge.