Pleci in vacanta? Cum ramane cu acvariu?

Posted by

,,Ce fac cu pestii?” – asta este intrebarea pe care orice acvarist adevarat si-ar pune-o in timp ce-si planuieste o vacanta. Multi dintre ei si-ar dori sa ia pestii cu el, dar asta nu este nici practic, nici recomandat. Ca mute alte animale de companie, ei vor trebui sa stea acasa in timp ce tu iei o pauza de la viata de zi cu zi.

Mai intai de toate, trebuie sa stii cat timp vei fi plecat in vacanta. Daca iti doresti ca pestii tai sa fie sanatosi atunci cand te intorci, atunci ar trebui sa faci pregatirile necesare inainte de a pleca. Cu cat vacanta este mai lunga, cu atat trebuie sa faci mai multe pregatiri si sa-ti iei mai multe masuri de siguranta.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face este de a schima apa din acvariu si de a curata sistemul de filtrare inainte cu maxim 2-3 de plecare. Pe langa asta, ar trebui sa gasesti o persoana care sa hraneasca pestii cel putin o data la doua zile. Acestia pot supravietui fara mancare mai mult timp, dar nu este necesar sa-i infometezi pentru ca risti ca acestia sa se imbolnaveasca. De exemplu, pestii carnivori tind sa nu manance in fiecare zi, dar cei ierbivori obisnuiesc sa fie hraniti zilnic.

Chiar si dupa ce vorbesti cu persoana care urmeaza sa aiba grija de acvariu in timp ce esti plecat, cel mai bine ar fi sa-i lasi anumite lucruri scrise. Nu vorbim aici de un ghid complex, ci doar de cateva idei pentru a te asigura ca nimic nu va fi uitat.  Un alt lucru care l-ar ajuta pe cel care se va ingriji de pestii tai ar fi sa-i spui exact care sunt orele exacte la care micile inotatoare obisnuiesc sa manance.

Speram ca te vei putea bucura de vacanta si nu vei mai fi ingrijorat cu privire la acvariul de acasa. Atata timp cand ai incredere in persoana pe care ai ales-o sa aiba grija de pesti, totul o sa fie bine.