Racii de acvariu

Posted by

Racul este un animal care face parte din ordinul crustacee decapode. Poate ti se pare ciudata ideea de a tine un rac in acvariu cu pesti. Ei bine, trebuie sa stii ca acestia sunt foarte frumosi si dau un plus de spectaculozitate acvariului tau. Dar trebuie sa ai grija cu ce pesti vor interactiona pentru ca racii pot fi agresivi, pot ataca pestii si ii pot chiar omori. Sfatul meu este ca racul sa aiba propriul acvariu deoarece, daca nu esti atent, vei ramane doar cu un rac fericit si niciun pestisor.

Racii sunt foarte usor de prins. De exemplu, daca esti adeptul plimbarilor in natura si iti place sa te bucuri de aerul curat, poti incerca sa prinzi un rac chiar dintr-un parau. De obicei apele mai mici si linistite sunt preferate de aceste animale. Daca preferi varianta mai simpla, poti face o vizita magazinului de animale si sa achizitionezi un rac de acolo.

Blue_Crayfish_in_Aquarium

Hrana preferata a racilor de acvariu sunt carasi. Nu se satura niciodata de ei. Daca racul tau este foarte bine hranit, poti incerca sa introduci 2-3 pestisori in acvariu. Pe acestia nu-i va manca pentru ca este multumit cu hrana pe care o primeste. Dar ai grija, odata ce racul este foarte flamand, nu va mai astepta sa-i oferi carasi, ci se va hrani cu noii lui ,,prieteni”, deoarece racii sunt necrofagi. Fulgii sau granulele sunt, de asemenea, o alta posibila mancare pentru racul tau. Poti incerca sa-i oferi granule de alge verzi, le va adora.

Procambarus alleni este specia de rac cea mai raspandita in acvariile de apa dulce. Traiesc de obicei pe fundul acvariului. Atunci cand ii hraniti, asigurati-va ca mancarea ajunge pana jos si luminile sunt pornite. Acestia nu depasesc dimensiunea de 8 cm si, de obicei, au nevoie de minimum 20-25 litri de apa. Temperatura apei trebuie sa se incadreze intre 25-27oC, iar apa trebuie sa fie mentinuta in permanenta curata.

Mini-Blue-Crayfish__82200.1330672927.1280.1280

Asadar, daca iti doresti un rac pentru acvariul tau, ai mare grija de restul pestilor. Ai putea incerca, de ce nu, sa-I creezi racului propria ,,casa”, singur, adica sa ai inca un acvariu. Lasa-ti imaginatia sa lucreze.