Meduzele isi gasesc loc in acvariu cu apa dulce?

Posted by

Poate te-ai intrebat de multe ori daca exista vreo specie de meduze care sa poata trai intr-un acvariu cu apa dulce. Una peste alta, ele sunt niste creaturi chiar foarte placute si deosebit de interesante. Raspunsul este da, exista meduze care pot supravietui si in apa dulce.

Specia cea mai familiara este Craspedacusta sowerbyi. Vietuitoarele din aceasta categorie sunt meduze de apa dulce care locuiesc aproape pe toate continentele, dar mai putin in Africa, fiind foarte rare. Statele Unite nu a raportat existenta acestor animale pana in 1908. Insa din februarie 2000, au fost raportate in 43 din cele 50 de state. Aceste animale de apa dulce traiesc in lacuri, rezervoare si chiar bazine artificiale, cum ar fi carierele de piatra inundate. Acest tip de meduze prefera o apa mai linistita, cum ar fi un lac, in locul unui rau nervos si puternic.

f32d_jellyfish_tank_lit

Din pacate, sunt foarte putini cei care au reusit sa pastreze o meduza intr-un acvariu propriu, de acasa. Din aceasta cauza, aceste animale nu se gasesc nici la magazinele de specialitate. E greu sa descrii acvariul potrivit pentru aceste tip de meduze. Ceea ce stim foarte clar despre ele este ca au tendinta de a se intinde pe fundul apei pentru a-si conserva energia pe care o folosesc cand prind prada sau cand se reproduc.

Este greu sa tii o meduza in acvariu, dar nu imposibil. Un sfat pe care vi-l ofer este sa va asigurati ca filtrul de apa nu o va trage pe fascinata creatura in sus. Parerea mea este ca filtrele de burete ar functiona cel mai bine. De asemenea, asigurati-va ca nu aveti o miscare de curent puternic prin acvariu. Meduza o puteti hrani cu creveti saramura si/sau Daphnia.

Jelly_cc11

Specia pe care am mentionat-o mai sus, Craspedacusta sowerbyi, nu poate perfora pielea omului, deci este oarecum mai sigura decat meduzele marine care sunt mortale.