Asa incepe si noul meu hobby

Posted by

Poate ca de multe ori m-am gandit sa imi iau un acvariu, sa il echipez cu tot ce este necesar si sa il populez cu pesti colorati. In aceasta privinta, spatiul trebuie sa fie si aerisit si curat si sa am loc pentru un acvariu ceva mai mare. M-am gandit la o camera anume, adica la sufragerie, pentru ca acolo imi tin eu florile, niste orhidei, un arbore de cafea micut si muscate parfumate.

In decor, consider eu ca acvariul este o idee foarte buna si suprafata este indeajuns de mare, pentru achizitia unui acvariu de dimensiuni medii. Am citit pe internet despre felurite tipuri de pesti si mi-au atras atentia, indeosebi, pestii Tetra, mici, jucausi, rapizi, care au obiceiul sa ocupe centrul acvariului sau zona de sus. Si sunt mai multe exemplare din acesti pesti, ce nu necesita ingrijire speciala.

Rummy-nose Tetra sau red-nose Tetra, pestii din aceiasi specie Tetra, au aceasta denumire deoarece au capul colorat in rosu si restul corpului este un gri metalizat, cu o coada in alb si negru. Cel mai bine se simte in grupuri, in acvarii cu apa acida sau blackwater, cum i se mai spune. Mi se par interesanti, sunt micuti si deloc pretentiosi. Ca pret, sunt destul de accesibili si acesta difera in functie de dimensiunea pestelui.

rummy-nose-tetra

Intr-un grup de astfel de pesti nu pot fi mai mult de 6, numarul acestora mai mare fiind de preferat pentru un acvariu destul de spatios, daca si spatiul unde vor fi tinuti permite depozitarea. Toate cele trei specii din acesti pesti, pentru ca sunt trei specii de Rummy-nose Tetra, iubesc apa calduta, cu o temperatura de la 24 la 31 grade. O temperatura mai mare de atat, undeva la 33 grade, permite acestora sa se inmulteasca, daca este cazul.

In concluzie, pestii care prefera apa mai rece sunt contraindicati in a convietui impreuna cu pestisorii Tetra, deci sunt o alegere deloc buna in acest sens. Pestii care pot fi buni companioni pentru rummy-nose tetra sunt gourami, barbs (si acestia sunt de mai multe feluri), pestii zebra Danio. Acestia sunt doar cativa, pentru ca mai se pot regasi alaturi de pestii curcubeu australieni si alte cateva varietati de pesti cat-fish.

Hranitul acestora nu reprezinta o problema, tinand cont de faptul ca pot manca si hrana normala, pentru pesti. In comun cu pestii Tetra, acesti red-nose tetra consuma niste viermisori, mai exact niste larve din clasa Chironomus.

Durata de viata a acestor pesti intr-un acvariu este, in general, de 5-6 ani in conditiile in care acvariul este bine ingrijit. Avand in vedere toate aceste aspecte, am sa achizitionez un acvariu mare si niste pesti Tetra, cu care sa il populez. Si ca companie, le voi aduce niste pesti curcubeu, cu care vor convietui.

Chiar ieri am pus un pariu online cu un prieten ca, daca imi iau acvariu si il tin mai mult de un an de zile, el va avea grija de pestii mei o saptamana, cat sunt cu jobul. Daca il pierd, va trebui sa imi mai cumpar cel putin doua specii de pesti, ca sa ii pun in acvariu. Nu este un pariu rau, nu-i asa?