Editia 2016 a Aquatic Design Contest va avea loc la Bucuresti

Posted by

Sunt multi pasionati de acvaristica si la fel de multi care au acasa si nu numai, un acvariu cu pesti, organizat ca la carte, unde si-au folosit imaginatia si pasiunea ca totul sa iasa cum si-au dorit. Majoritatea nu considera aceasta pasiune ca fiind costisitoare, dar cei care au facut din asta un hobby pot afirma ca banii investiti in acvarii, de la decoruri pana la pesti si hrana acestora, au costat si au meritat pe deplin efortul financiar si timpul.

In acest sens, si anul acesta va fi organizat concursul national de creatie acvaristica ce poarta numele de Aquatic Design Contest, un eveniment interesant si plin de culoare. In competitie se vor reuni toti impatimitii de acvaristica din tara si isi vor demonstra talentul, dar si priceperea in decorarea acvariilor. Concursul se desfasoara in perioada 6-8 mai, la Bucuresti, in cadrul Pet Expo 2016 de la Romexpo.

Concursul presupune trei etape. In etapa initiala, se vor juriza acvariile inscrise in competitie, in cea de-a doua etapa se vor juriza live si se vor amenaja acvariile de catre acvaristii din finala si in ultima etapa a concursului avem workshop-ul interactiv. Mentionez ca doar partea acvatica a bazinului se va juriza si nu si pestii. Punctajul final este reprezentat de media aritmetica dintre notele obtinute la fiecare categorie. Juriul este format din 4 membri, un acvarist cu experienta notabila, un biolog care este acvarist la randul sau, un expert in plante acvatice si un cunoscator a tot ceea ce inseamna tehnic in acest sens.

Premiile concursului sunt substantiale, acordandu-se recompense pana la al 5-a castigator din competitie. Finalistii pentru etapa finala  se vor anunta pe data de 23 aprilie, la ora 12.00. Pentru ca se tine cont de fiecare participant in parte, organizatorii vor acorda diplome de participare fiecarui venit la concurs, unde vor vedea si locul obtinut in competitie. Diplomele sunt trimise pe email.

In ultima zi a concursului, pe data de 9 mai, participantii vor fi trasi la sorti, pentru a se stabili castigatorii unui pachet de materiale care include plante decorative si alte decoratii ce vor fi ulterior folosite in amenajarea acvariului. Sponsorul materialelor de acvaristica este Kronstil Aquaristik, care pune la dispozitie si partea tehnica ce priveste iluminatul si filtrarea legate de acvarii.

aquatic design contest

Workshop-ul interactiv, pentru ca am mentionat de el ceva mai sus, aduce in cadrul evenimentului, sisteme noi de fertilizare CO2, filtre interne si externe si ultima generatie de filtre UV alaturi de alte articole tehnice. Sunt asteptati toti pasionatii de acvaristica, indiferent ca sunt detinatorii unor acvarii cu apa dulce sau marina, indiferent ca au preferinte pentru un anume brand, pentru ca vor veni sa socializeze nu numai cu cei de la standul Kronstil Aquaristik, ci si cu ceilalti acvaristi prezenti.

Daca sunteti interesati, puteti sa mergeti la eveniment, dar trebuie sa stiti ca daca nu sunteti participant, veti plati un bilet de intrare, stabilit de organizatorul Pet Expo.