Despre altfel de pesti

Posted by

Jucatorii slabi – fish, isi primesc nedrept eticheta din partea celor profesionisti – sharks. Chiar dacă nu ar trebui să îi numim pe jucătorii de ocazie, jucători slabi, totuşi o facem. Întrebarea care se pune este…daca sunt atat de slabi si dauneaza jocului, de ce continuam sa ii mustram?

O alta problema, pusa de analistul Barry Carter, este daca ar trebui sa ii numim pe jucatorii slabi- jucatori slabi. Ei bine, el sustine ca desi termenul se regaseste in jocul de poker, jucatorii ar trebui sa fie ceva mai sensibili si mai respectuosi fata de noii jucatori care iau parte la joc.

Analistii au identificat trei aspect importante:

  • Folosirea derogarilor nu este buna pentru joc
  • A acorda atentie jocului slab dauneaza jocului
  • Cei mai multe din cei care ii catalogheaza pe altii ca jucatori slabi sunt ei insisi jucatori slabi

Concluzia nu poate fi decat una – jucatorii slabi sunt sarea si piperul jucatorilor buni, care sunt suficient de inteligenti sa inteleaga ca jocul slab nu ar trebui pedepsit cu mustrari si umilinte.

Validarea Eu-lui in poker

Nu exista jucator care sa nu creada ca are o mana castigatoare, la fel ca si cei care pun la pariuri online. Multi dintre jucatorii care participa la turnee nu realizeaza ca sunt scosi din joc, depasiti. Cea mai mare parte dintre jucatorii buni crede ca are are mana buna si castiga cand, de fapt, nu este nici pe departe asa. Are ceva noima- daca nu ar castiga sau nu ar distruge jocul nu ar mai fi jucatori seriosi. Toti jucatorii au un Ego puternic sau ii putem spunje incredere sau identitate. Este important atat in viata cat si in poker sa ai o identitate, unicitate, un stil propriu, dar si incredere in propriile abilitati. Numai ca de cele mai multe ori, Ego-ul este unul fragil mai ales intr-un joc asa schimbator cum este pokerul.

Jared Tendler spunea ca variatia din poker poate transforma increderea intr-un rollercoaster care te duce de sus jos si apoi inapoi sus in functie de man ape care o ai. Castiga si vei fi sus, pierde si vei fi atat de jos incat vei fi nevoit sa stai pe margine o perioada.

Increderea este strans legata de rezultate in cazul celor mai multi dintre jucatori, oricat de buni ar fi ei. Cand pierd, multi dintre ei se comporta ca si cum ar fi avea o adictie fata de jocurile de noroc si au pierdut tot ce aveau. Ceea ce nu se intampla in realitate. Acesta este motivul pentru vcare jucatorii aleg sa isi protejeze Ego-ul. Daca este deposit de unul care aproape nu conta a venit cu o mana buna, simti nevoia sa il minimalizezi. Asa ca vei spune despre el ca este un jucator slab. Este de fapt un mecanism de aparare. O negare.

Asadar, cand jucatorii de ocazie ajung sa fie numiti jucatori slabi sic and jucatorii profesionisti sunt numiti teribili de catre amatori? Evident nu cand castiga. Ci, mai degraba, cand pun mana pe un castig fie prin depasirea advesarului, fie prin sustragerea castigului. Este vorba despre nevoie de a obtine confirmarea esti intr-adevar bun.

Pana la urma diferenta se face intre jucatorii buni si jucatorii grozavi. Cei din prima categorie neaga critica pentru a merge mai departe, folosesc mecanismele de aparare, in timp ce jucatorii grozavi se folosesc de ea pentru a creste si mai mult.

Una peste alta idea de jucator slab sau profesionist este la fel de veche ca pokerul in sine. O vizualizare a mecanismelor de functionare a pokerului, un fel de lant trafic marin: mare parte dintre jucatori sunt precum vietatile marine mici care sunt prada perfecta pentru rechini, aici jucatorii profesionisti.Important este daca folosim termenul de jucator slab (in engleza-fish vs shark) cand ne referim la jucatorii fara experienta.

Una dintre ideile de baza din poker este sa nu acorzi atentie jucatorilor slabi. Si chiar daca cei mai multi inteleg asta , continua sa ii numeasca pe debutanti jucatori slabi.
De multe ori ii vorbim pe la spate, de cele mai multe ori le punem eticheta de jucatori slabi, chiar daca nu sunt asa, ci doar debutanti.Uneori este mai correct sa ii numim jucatori ocazionali.

Mare grija cand numesti un jucator fara experienta slab. El este viitorul pokerului.