Despre problemele de sanatate a pestilor

Posted by

Poate va imaginati ca numai noi oamenii avem probleme de sanatate si nu ne simtim tocmai bine, dar nu este chiar asa. Cel putin de curand am descoperit ca si pestisorii pot avea parte, din pacate, de anumite suferinte legate de anumite boli. Si culmea bolile astea ii fac sa aiba un comportament ciudat.

Acest lucru l-am observat in urma cu vreo doua saptamani cand am pierdut ceva timp uitandu-ma la acvariul din birou. Cand am venit prima data la birou eram fascinata de acest acvariu, mai ales ca eram pentru prima data atat de aproape de un acvariu.

Si in acele momente am observat un pestisor putin mai diferit fata de celalalt. E adevarat ca mai toti pesti sunt diferiti si nu seamana unul cu altul, dar acesta avea un comportament putin mai suspect. La vremea aceea am crezut ca pestele a avut si el o masa mult mai bogata decat de obicei.

In timp, dupa ce au mai trecut cateva zile mi-am dat seama ca al lui comportament devenea tot mai ciudat. Spre exemplu eram foarte uimita si nu intelegeam de ce sta asa intr-o parte si se chinuia cumva sa innoate printre plantele din acvariu.

Tot in acea perioada am aflat ca acel peste de  fapt era batran si avea parte si de o boala. Nu intelegeam eu prea multe despre boala lui, dar ma enervam si in acelasi timp eram trista pentru ca nu stiam cum il pot ajuta, cu atat mai mult ca eu nu prea am avut de-a face cu pestisori si cu mediul lor din acvariu.

Pe de alta parte nu suportam sa vad cum se chinuie in fiecare zi si de fiecare data tresaream in momentul in care il urmaream si vedeam ca nu se mai misca deloc. E tare ciudat sa asisti la degradarea sanatatii unei vietati, mai ales pentru mine care aveam acvariul in fata.

De curand am aflat ca pestisorul nu mai este si nu am avut tendinta sa-l caut prin acvariu pentru ca nu vreau sa fiu dezamagita in schimb mi-am propus sa-mi cumpar si eu un acvariu la mine acasa. Iar despre acea boala pe care a avut-o pestisorul din acvariul de la birou am gasit un filmulet pe net pe care am sa-l las chiar aici in josul paginii.