Ce au declarat oamenii de stiinta despre Marea Bariera de Corali

Posted by

Pentru cei pasionati de reciful de corali am o veste foarte proasta. Din cauza schimbarilor climatice frecvente Marea Bariera de Corali din Australia a murit in acest an dupa o indelungata perioada in care a fost bolnava. Ceea ce nimeni nu stie despre aceasta este faptul ca avea o varsta de aproximativ 25 de milioane de ani. Acest lucru a fost spus de catre Rowan Jacobsen intr-un interviu acordat revistei Outside Magazine.

„Pentru o lunga perioada de timp acest recif a fost unul dintre cei mai mari din intreaga lume  si bineinteles singurul vizibil. Acesta a avut o lungime de aproximativ 1.400 de mile, cu 2.900 de recife individuale si 1.050 de insule. Marea Bariera de Corali adapostea 1.625 de specii de pesti, 3.000 de specii de molusca, 450 de specii de corali si alte cateva specii de balene si delfini. Printre multe altele, aceasta reprezenta cea mai mare suprafata (ca intindere) unde broastele testoase verzi se pot reproduce.” – Rowan Jacobsen

Soarta pe care a avut-o aceasta minune a lumii ar trebui sa ne dea de gandit la toate lucrurile pe care le facem activ sau pasiv impotriva naturii. Nimeni nu stie daca cineva s-a ocupat de acest lucru sau daca s-a incercat aducerea la viata a acestui mare recif. Sa speram ca in viitorul apropiat nu vom mai distruge si alte minuni vii ale acestei planete si ca vom stii sa le protejam nu numai in ultimul ceas.