Decedatul se simte excelent la casa funerara

Posted by

Am cunoscut multi oameni discreti, care nu au dorit sa deranjeze pe nimeni in timpul vietii. Stiu pe cineva care din momentul in care a paralizat, a refuzat mancarea sa nu mai fie o povara pentru cei care o ingrijeau. Nimeni nu a putut sa o convinga sau sa o oblige sa manance. Rationamentul ei era simplu, dar de o finete sufleteasca iesita din comun:”Nu se poate sa se chinuiasca permanent cineva cu mine si sa suporte mirosurile acelea oribile! Nu vreau sa se imbolnaveasca si cel care ma spala sau ma schimba”

Mai stiu oameni care aveau dureri cumplite, astfel incat le disparea vocea de suferinta, dar soptit spuneau: ”Nu ma doare! Sa nu va fie nici mila, nici teama!” Si exemplele pot continua. Stiu oameni care si-au rugat apartinatorii sa nu planga, sa nu poarte doliu un an intreg, mai ales cand este foarte cald si sa nu sufere la nesfarsit. I-au pus sa promita aceste lucruri si abia dupa aceea au murit linistiti.

Sunt oameni care in timpul vietii trec neobservati si nu doresc sa deranjeze deloc pe cei dragi:nici sa le ceara ceva, nici sa ii puna sa la faca vreun serviciu, dimpotriva, ei sunt gata sa faca totul pentru cei din jur.

Cum credeti ca s-ar simti ei, daca dupa deces ar fi adusi acasa si pusi pe holul de la intrare sau in sufragerie, cand exista casa funerara in care se poate sta in conditii decente la priveghi? Persoana care in timpul vietii a oferit ocrotire, nu a pretins nimic pentru sine nu a trecut in lumea de dincolo cu aceste ganduri? Sa fiti siguri ca nu i-ar fi pe plac sa stie ca nu mai aveti liniste si intimitate fiindca vine sa o vada atata lume, ci si-ar dori un loc linistit, decent, cu locuri de parcare, ea sa fie asezata pe catafalcul inchiriat si florile sa nu o acopere de tot, Da, s-ar multumi cu un aranjament din flori naturale albe si rosii (viata tarita in puritate) asezat pe capacul sicriului sau in capela si nici macar nu s-ar gandi sa pierdeti noptile langa un corp lipsit de viata.

La casa funerara s-ar simti ca acasa. Acolo i-ar fi cel mai bine stiind ca nu va dubleaza durerea despartirii cu deranj si incalcarea intimitatii.
Nu i-a placut in timpul vietii sa fie inconjurata de lume multa, de aceea 8-10 persoane adunate in jurul sau la capele sunt suficiente. Acolo este casa mortilor, care nu mai au nevoie de mobilier, care sunt destul de mahniti ca i-au lasat pe cei dragi lipsiti de aparare.

Si pe urma, lasati Funerare-servicii.ro sa se ocupe de tot si nu va extenuati, fiindca asa ar fi vrut ei! Nu plangeti, nu va framantati si nu mai alergati dupa sicriu, pregatirea trupului neinsufletit, un loc la capela, masina funerara pentru transport. Toate sunt aici langa casa funerara.

Oamenii care nu vor sa ii deranjeze pe cei dragi dorm linistiti, iar totul decurge perfect fiindca nimeni, niciodata nu s-a putut sustrage unei astfel de incercari.