Cum hranim pestii?

Posted by

Sunteti niste acvaristi impatimiti? Ati construit un habitat perfect echilibrat pentru pestii vostri si acum i-ati adus acasa. Cel mai bine e sa asteptati 12 ore sa se acomodeze cu noul mediu, apoi sa ii hraniti.

Desi pare o problema banala, multi fac greseala de a supra-hrani pestii din prea multa dragoste sau din lipsa de informatie. Majoritatea pestilor de acvariu au un stomac mic, insa un metabolism rapid. Ei se vor hrani de 2 ori pe zi cand sunt cel mai activi: dimineata si seara (pestii nu dorm), de preferat in jurul aceleiasi ore pentru a le forma un ciclu de hrana, astfel ii veti dresa si ei vor veni cu placere la suprafata apei stiind ca e “ora mesei”.

Care este cantitatea optima de hrana pentru pestii de acvariu?

Va recomand sa le oferiti o cantitate mica pe care sa o consume in maxim 2 minute. Daca ati pus prea putina si vedeti ca pestii sunt inca agitati, mai dati-le putin. Daca dupa ce au consumat tot nu mai sunt interesati de hrana si pleaca de la suprafata apei inseamna ca sunt satui si nu mai trebuie sa le dati.

Sa nu faceti greseala de a le pune hrana direct cu borcanul pentru ca o sa cada o cantitate mult mai mare decat va doriti. Luati hrana cu varful degetelor, desigur dupa ce v-ati spalat pe maini pentru ca pestii sunt sensibili.

Cantitatea de hrana in exces va strica apa si va incuraja formarea de alge si bacterii, apa o sa fie murdara si o sa aibe un miros neplacut. Un acvariu neingrijit nu mai este un izvor de relaxare si pesti se vor imbolnavi in scurt timp. Trebuie sa pastram acvariul curat oferindu-le cantitatea optima de hrana.