Corydoras Aeneus

Posted by

corydoras_albino

Corydorasul este originar din America de Sud. Nu este o specie pretentioasa.

Preferinte:

PH: 5,8 – 7,5

dGH: 2 – 30

Temperatura: 22-26 grade Celsius

Corydorasii aeneus sunt omnivori asa ca accepta hrana atat sub forma de fulgi cat si cea inghetata.

Un lucru foarte important de stiut este ca daca dorim sa avem corydorasi trebuie neaparat sa avem ca substrat nisip fin, nu pietris sau pietre mari deoarece exista pericolul ca acestia sa isi rupa mustatile printre pietre, avand obiceiul sa scurme prin pietris.

Corydorasii sunt sanitari estrem de prietenosi si activi, ei se simt bine in compania altor pesti din aceeasi specie, asa ca este indicat sa luam cel putin 6 exemplare. In mediul lor natural, cory inoata in grupuri de 10. Ei prefera zona din fata a acvariului unde, daca vor fi fericiti, inoata toata ziua dintr-o parte in alta a acvariului. Daca corydorasilor nu le place mediul in care traiesc, acestia nu vor fi activi si isi vor petrece toata ziua stand pe substrat. De multe ori cory urca la suprafata pentru a lua aer. Prefera acvariile plantate, unde sa se ascunda daca nu se simt in siguranta.

Este un peste fara solzi, dar prezinta pe intregul corp placi osoase.

Dimorfismul sexual: masculul atinge 7 cm si are un corp mai suplu. De asemenea la masculi aripioara dorsala este mai inalta. Femela este cu un cm mai mare decat masculul si corpul este mai robust.

Media de viata a unui cory este de 5 ani.