Pseudotropheus elongatus

Posted by

pseudotropheus

Este originar din Africa, mai precis din lacul Malawi.

Sinonime: Nanochromis gabonicus, Parananochromis ornatus, Parananochromis longirostris, Parananochromis axelrody , Parananochromis caudifasciatus.

Exista mai multe tipuri de elongatus, pseudotropheus fiind cel mai comun. Un motiv ar fi ca se adapteaza destul de usor in acvariu.

Prefera acvariile cu pietre si multe locuri pentru ascuns. Au un grad de agresivitate medie, totusi trebuie sa ii cream suficient spatiu de inot.

Femelele cresc pana la 10 cm, masculii fiind putin mai mari, atingand 12 cm. Sunt albastri si au intre 6 pana la 12 dungi verticale negre.

Are un comportament destul de agresiv comparativ cu alte ciclide. Ating cel mai mare nivel de agresivitate in perioada de imperechere.

Din cauza instinctului teritorial si al comportamentului agresiv aceasta specie de ciclida nu trebuie tinuta in acvarii mai mici de 250 de litri. Acvariul ar trebui sa contina multe pietre, ascunzisuri si grote formate prin aranjarea decorului. Fiecare peste are propriul lui loc in care se ascunde.

Este o ciclida ierbivora. Ca hrana ii putem da granule sau fulgi cu continut vegetal ridicat. Le plac foarte mult algele, asa ca este de preferat sa lasam lumina cat mai mult timp aprinsa.

Dupa ce depune, femela eclozeaza icrele in gura, iar dupa trei saptamani ies primii pui care nu vor sta departe de mama lor. Femela depune de la 30 pana la 50 de oua.

Media de viata a unui exemplar este intre 7 si 10 ani.