Coralul negru

Posted by

Coralul negru (Antipatharia) sunt un grup de corali de apa, asemanatori unui copac, stransi legati de anemonele de mare. Ei sunt gasiti in ape intunecoase, la adancimi mari, cum ar fi in Noua Zeelanda la Milford Sound, unde pot fi vazuti cu ajutorul unui observator subacvatic. Exista aproximativ 230 de specii cunoscute de corali negri. 10% dintre acestea pot fi gasite in apele din jurul insulei Hawaii.

Acesti corali sunt scuti si au forma cilindrica. Ei au fiecare cate sase tentacule, acestea fiind acoperite cu celule Stinger. Coralii negri  nu sunt in masura sa-si retraga tentaculele. Pot avea diferite culori in functie de specie, asadar nu sunt numai negri.

Coralii negri sunt capabil sa se reproduca atat sexuat, cat si asexuat. Scheletele coraliilor sunt folosite pentru confectionarea de bijuterii. Coralii vii sunt considerati mult mai rari decat scheletele care sunt utilizate in crearea bijuteriilor. Faptul ca aceste plante sunt realmente vanate de catre cei care fac parte din industria de bijuterii, a dus la inmultirea curiosilor care cred ca se pot imbogati de pe urma exploatarii coralilor negri.

Coralii negri nu sunt recomandati pentru acvariile proprii deoarece acestia au cu totul alte conditii de viata decat restul coralilor. Sper exemplu, coralii negri prefera sa traiasca in locuri slab iluminate, in timp ce restul coralilor au nevoie de cat mai multa lumina. Totusi, daca ai experienta in crestere si intretinerea acestor tipuri de plante, ele pot oferi o frumusete unica acvariului tau. Coralii negri nu se recomanda incepatoriilor sau celor care au cunostinte vagi despre aceste specii. In momentul de fata, cercetatorii cauta solutii pentru a face ingrijirea unui coral negru mult mai usoara si accesibila tutorul iubitorilor de acvaristica.  Este destul de greu sa achizitionezi un coral negru pentru ca acestia se gasesc foarte rar la magazinele de specialitate. Nu strica sa incerci pe internet, pe site-uri specifice.

P1210299

Coralul negru ramane una dintre bijuteriile apelor adanci, fiind o planta care denota frumusete si eleganta.