Corali pentru acvariu – informatii generale

Posted by

  Coralul, al carui schelet calcaros, numit in romaneste margean, are o culoare cel mai frecvent rosie sau alba si este o colonie de polipi apartinand celenteratelor. A ingriji si a pastra in viata un coral in propriul acvariu poate fi dificil si destul de costisitor, dar merita pentru ca aceste plante acvatice vor creat in interiorul acvariului peisaje uimitoare, avand totodata nuante superbe.

corali

 Pentru a mentine un coral viu si sanatos in propriul acvariu trebuie sa indeplinesti anumite cerinte. In ocean se afla milioane de specii de corali, dar doar unele dintre ele se pot pastra in acvarii. Inainte de a achizitiona un coral, te sfatuim sa cauti multe informatii despre acesta pentru a afla mai multe despre conditiile de viata pe care trebuie sa i le oferi.

    Persoana care doreste sa cumpere unul sau mai multi corali, trebuie sa fie constienta de faptul ca acesta nu ofera numai frumusete acvariului, ci si influenteaza intregul ecosistem.  De obicei, coralul este amplasat intr-un substrat in acvariu, cum ar fi o piatra sau un schelet special de corali. Coralii pot creste, de asemenea, pe obiecte artificiale, cum ar fi decoratiuni acvariu. In salbaticie, navele scufundate pot deveni destul de rapid acoperite de corali.

    Aceste plante acvatice sunt foarte pretentioase cand vine vorba de curenti, calitatea apei si lumina. Datorita faptului ca majoritatea coraliilor sunt mai mult sau mai putin imobili, acestia se bazeaza pe curentii care ne aduc hrana si oxigen.

    Alimentatia coralului este deosebit de importanta.  O multime de decese de corali din acvarii sunt cauzate de malnutritie. Hraneste coralii cu portii mici in fiecare zi, sau cel putin de cateva ori pe saptamana,  in loc sa le dai o multime de produse alimentare in acvariu din cand in cand.

    Asadar, daca iti doresti sa dai unicitate acvariului tau cumparand un coral, trebuie sa fii foarte atent si sa ai mare grija de el. Informeaza-te cu privire la schimbarile care vor aparea in acvariu si incearca sa gasesti un mod prin care poti combina viata pestitilor existenti deja cu cea a noului venit.