Comportamentul pestilor de acvariu

Posted by

Secretul pentru a-ti mentine pestele sanatos este de a stii ceea ce el incearca sa-ti transmita prin comportamentul lui. Chiar daca nu iti poti petrece foarte mult timp jucandu-te cu pestele tau, cum ai face cu un caine, de pilda, este foarte important sa ii intelegi comportamentul. Modul in care pestele tau actioneaza iti poate spune daca acesta este sanatos sau bolnav, daca apa din acvariu este intretinuta corespunzator si multe alte lucruri. Mai jos puteti citi cateva comportamente comune ale pestilor si ceea ce inseamna ele:

1.Pestele se ascunde – Acesta este un comportament complet natural pentru majoritatea pestilor care sunt introdusi intr-un acvariu nou, dar si pentru cei ,,veterani”. Asigurata-te ca pestele tau este sanatos si se simte confortabil, iar aceasta ar trebui sa inceapa sa se ascunda mai rar.

2.Luptele intre pesti – Daca pestii tai se lupta, asta inseamna ca acestia nu sunt compatibili, adica nu pot fi crescuti in acelasi acvariu. Multi pesti sunt in mod natural si nativ agresiv, iar acestia vor incerca sa-si apere teritoriul pana la moarte. Inainte de a-ti construi propriu acvariu, ar fi bine sa cauti mai multe informatii despre pestii pe care ti doresti si sa afli daca acestia sunt compatibili sau nu.

3.Pestele inoata haotic – Daca intalnesti acest tip de comportament la pestele tau, asta ar putea insemna pur si simplu ca acesta se joaca. In schimb, daca pestele continua sa faca asta regulat, aratand de asemenea bolnav, s-ar putea datora calitatii proaste a apei. In acest caz, ar trebui sa testezi apa pentru pentru pH, amoniac si nitrati.

4.Stare de apatie – Daca pestele tau pare obosit si letargic, asta se poate datora mai multor factori, cum ar fi temperatura necorespunzatoare a apei. In cazul in care apa este prea calda sau prea rece, pestii tai vor fi foarte inactivi. Iti sugeram sa verifici sistemele de incalzire. O alta cauza ar putea fi supraalimentarea.