Apa din acvariu

Posted by

Poate ca te-ai intrebat de mai multe ori ce tip de apa este potrivita pentru acvariul tau. Ei bine, ai mai multe posibilitati: apa de la robinet, apa dintr-un alt acvariu, apa de ploaie, apa deionizata purificata sau apa imbuteliata. Mai jos poti citi cateva caracteristici ale unor tipuri de apa.
1.Apa de la robinet

Cel mai simplu si cel mai evident-de multi ori si cel mai ieftin – mod de a-ti umple acvariu este de a folosi apa de la robinet. Apa de la robinet este disponibila pentru orice persoana care detine un acvariu si de cele mai multe ori este potrivita pentru pesti. Cu toate acestea, trebuie sa fi constient de faptul ca daca apa de la robinet provine de la o sursa municipala, este foarte probabil ca aceasta sa contina clor si alte substante daunatoare pestilor tai. Cel mai potrivit lucru ar fi sa utilizezi un dechlorinator, aparat care purifica apa.

2.Apa provenita de la un alt acvariu

Aceasta este o alta posibilitate, dar are destul de multe dezavantaje. Daca nu cunosti istoria acvariului – rezervor si nu stii calitatea apei, risti sa aduci in noul acvariu boli sau alti paraziti. Acest tip de alimentare a acvariului nu se recomanda decat in situatii extreme. In plus, ideal ar fi sa ai cateva cunostinte minime despre apa pe care urmeaza sa o utilizezi pentru umplerea noului acvariu.

3. Apa imbuteliata

Apa pe care o cumperi de la magazin poate fi o alta solutie daca nu esti sigur de calitatea apei de la robinet. De obicei, apa imbuteliata nu este testata, asadar nu se cunosc foarte bine parametrii acesteia. De asemenea, apa imbuteliata contine adesea vitamine, arome, conservanti, culori, sau alti aditivi adaugati pentru a face apa mai atragatoare. Daca nu esti atent, aceste lucruri pot fi daunatoare pentru acvariul tau.
Recomandarea mea este sa folosesti apa de la robinet. Aceasta este excelenta pentru multe specii de pesti, este ieftina si usor de folosit atunci cand trebuie sa reumpli acvariul.