Bolile pestilor

Posted by

Pestele tau se comporta ciudat si nu mai mananca? I-au aparut anumite pete pe corp, fapt ce te ingrijoreaza? Ei bine, probabil acesta sufera de o boala. Nu te alarma, atata timp cat o descoperi repede, sunt sanse foarte mari ca pestele tau sa se vindece.

1. Boala gaurilor in cap

Aceasta boala este cel mai des intalnita la pestii ciclidelediscus si oscar.  O prima cauza ar fi infectia cu  parazitul flagelat numit Hexamita.  O alta cauza ar putea fi legata de folosirea carbonului activat, acesta favorizand dezvoltarea bolii. . Acest tip de carbon elimina mineralele benefice din apa, ceea ce duce la cresterea numarului de cazuri de pesti bolnavi. De asemenea, apare dezechilibrul mineral. Tratamentul este relativ simplu, acesta consta in administrarea de antibiotic Metronidazol in acvariul in care stau pestii infectati.

2. Infectii fungice comune

Acest tip de infectii sunt cele mai raspandite in randul pestilor exotici. Deoarece fiecare acvariu prezinta spori de ciuperci, acestia se pot depune rapid si pot cauza probleme pestilor care sunt stresati, bolnavi sau raniti. Aceasta boala se manifesta prin aparitia unor pete albe pe corp, fiind cunoscute in general ca „boala de bumbac”. Tratamentul consta in bai cu sare sau cu agentul antifungic denumit fenoxietanol.

3. Micobacterioza

O cauza care provoaca aceasta boala este ingurgitarea fecalelor sau a tesuturilor infectate. Cele mai evidente simptome sunt  umflarea abdomenului, schimbarea culorii si o stare proasta a organismului. Din pacate, nu exista un tratament care sa dea rezultate pentru aceasta boala.

Noi te sfatuim sa porti manusi atunci cand schimbi apa din acvariu sau cand umbli in el, asta pentru a preveni bolile pe care le-ai putea lua de la pesti.