Bijuteriile din aur cu rubine

Posted by

De-a lungul istoriei, aurul a fost prețuit pentru frumusețea și strălucirea sa naturală. Din acest motiv, multe culturi și-au imaginat aurul pentru a reprezenta soarele.
Bijuterii din aur galben este încă cea mai populară culoare, dar aurul este disponibil astăzi într-o paletă diversă. Procesul de aliere – amestecarea altor metale cu aur curat de 24 de carate – conferă aurului maleabil mai multă durabilitate, dar poate fi de asemenea folosit pentru a-și schimba culoarea.
Aurul alb este creat prin alierea aurului pur cu metale albe, cum ar fi paladiu sau argint. În plus, este de obicei placat cu rodiu pentru a crea o suprafață mai tare, cu o stralucire mai puternica. Aurul alb a devenit alegerea copleșitoare pentru verighetele de nunta din SUA.

Intalnim tot mai des inele de logodna cu rubine Antila. Cuvântul rubin provine din rubines latin, ceea ce înseamnă roșu.

Rubine se găsesc în nuanțe de roșu, de la roșu închis până la sânge roșu și roșu roz. Nuanța roșie provine din urme de crom mineral.

Rubinul este piatra de nastere pentru luna iulie. Este, de asemenea, un cadou tradițional pentru cei care sărbătorește cele 15 sau 40 de ani.

Rubinele sunt extrem de puternice, înregistrând 9 pe scara de duritate Mohs. Ele sunt la fel de rezistente ca safirele și doar puțin mai moi decât diamantele.

Rubine au fost găsite în întreaga lume, inclusiv în Myanmar (fosta Burma), Africa, Australia și SUA.

Cele mai prețioase rubine sunt cele cu o culoare roșie plină, bogată, cu doar o nuanță de tonuri albastre. Inițial, cele mai fine rubine au fost extrase în Myanmar și de acolo termenul rumulet birman a început să descrie cele mai bune rubine.

Aproape toate rubinele au defecte. Rubine fără imperfecțiuni sunt rareori intalnite și prețurile de comandă sunt chiar mai ridicate decât diamantele cu o greutate și calitate similare.

Cel mai mare rubin din lume este deținut de o companie chineză de bijuterii. Acesta cântărește 8184 g (40,92 carate) și măsoară 12,11 x 12,43 x 12,70 cm.

Rubinele, datorită culorilor lor strălucitoare roșii, sunt adesea legate de teme legate de esența și vibrația vieții. Dacă există o piatră prețioasă care reprezintă pasiunea iubirii, este rubinul.