Aquascaping Contest are loc si anul acesta

Posted by

Pentru cunoscatorii in acvaristica si pentru unii dintre incepatori, termenul de aquascape este unul cunoscut. Pentru cei care nu stiu ce inseamna asta, am sa va spun eu. Aquascaping-ul este lucrul de mana sau mestesugul aranjarii plantelor acvatice, de asemenea si a rocilor si pietrelor, dar si aranjamentul materialelor lemnoase, intr-o maniera estetica satisfacatoare in interiorul unui acvariu. Cu alte cuvinte si mai pe scurt, este un fel de gradinarit, dar sub apa. Decoratiile de tip aquascape includ un numar de stiluri distincte, ce includ si stilul olandez tip gradina si stilul japonez inspirat de natura.

De obicei, un aquascape gazduieste pesti si plante, desi este posibila si crearea unui peisaj acvatic doar cu plante si roci ori pietre sau alte materiale solide si fara plante. Desi tinta acestui mestesug, sa il numesc asa, este aceea de a crea cu iscusinta un peisaj acvatic, trebuie sa se tina cont si de aspectele tehnice care privesc intretinerea plantelor marine. Multi factori trebuie pusi in balanta daca se vrea a se crea un aquascape reusit, mai ales ca acvariul este un sistem inchis. Factorii care trebuiesc luati in considerare includ si filtrarea, mentinerea unui nivel optim de dioxid de carbon pentru a se putea face fotosinteza in apa, substraturi si fertilizare, lumina si controlul algelor. Pasionatii de aquascape fac schimb intre ei de plante pentru acvariu, organizeaza concursuri si impartasesc fotografii si informatii pe internet.

Pentru ca tot veni vorba de concursuri, va anunt ca si anul acesta concursul de aquascape intitulat Romanian Aquascaping Contest va avea loc si pentru ca este o editie mult asteptata, organizatorii pregatesc si surprize. Exista un juriu exclusivist format din membri cunoscuti in domeniul aquascaping-ului, recunoscuti pe plan international, care au avut amabilitatea de a accepta invitatia pentru a face parte din juriu si a lua parte la eveniment. Anul acesta sunt asteptate doar acvariile plantate, deci fata de acum doi ani, concursul este ceva mai diferit. Inscrierile incep de pe data de 1 septembrie si se incheie in luna decembrie, luna in care vor fi anuntate si rezultatele. Regulamentul concursului il gasiti aici (click pe link). Pasionatii de acvaristica si pesti si cei care iubesc sa amanajeze cu gust un acvariu, sunt asteptati la inscrieri, care se pot face chiar aici (click pe link).

aquascaping concurs