specii de peste

Specii de peste comestibile pentru oameni

Posted by

Stiu ca nu suna prea bine ceea ce urmeaza sa scriu acum, dar tinand cont de faptul ca o mare parte dintre iubitorii de pesti sunt si pescari profesionisti. Si mai mult decat atat am simtit nevoia sa scriu despre asta mai ales ca in ultimele zile toti mai multi oameni au avut probleme din cauza pestelui consumat. Nu cred ca mai este cazul sa ne ingrijoram de informatiile pe care le voi lasa aici, in acest articol. Si pentru ca s-au facut deja destule teste pe diferite specii de peste, iar ceea ce a rezultat in urma acestora a fost si un clasament al celui mai bun peste cu care te poti hrani.

Cel mai bun peste de mancat, clasament

  • somonul;
  • macroul;
  • sardinele;
  • bibanul de mare;
  • calcanul;
  • codul;

Cu siguranta multe dintre aceste specii de peste va sunt cunoscute, caci unele, in mai mare masura sunt destul de cunoscute si pe teritoriul tarii noastre. In plus de asta trebuie sa recunoastem faptul ca, in urma cu ceva vreme in tara noastra se consuma foarte mult peste si parca din acest motiv se creease si un oarecare slogan – nicio masa fara peste.

Cert este faptul ca pestele intotdeauna a fost esential in alimentatia oamenilor, indiferent de epocile si era in care au trait. Insa in prezent foarte multe persoane sunt foarte atente la modul de preparare al pestelui, intrucat este posibil sa ai parte de lucruri nu prea placute in timpul mesei.

S-a spus de foarte multe ori, ca in mare parte, conteaza foarte mult modul in care sunt pregatite aceste tipuri de specii de peste, mai ales ca in ultima perioada ne tot ferim de poluare si multe alte lucruri ce ne fac sa avem parte de lucruri stresante.

Nu stiu care este tipul vostru de peste preferat sau preparatul vostru din peste pe care il adorati, dar va invit sa lasati un comentariu cu ceea ce va place sa mancati.