plantele din acvariu

Plantele din acvariu si problemele lor!

Posted by

Odata ce iti pui in plan sa ai unul dintre cele mai frumoase acvarii pe care le poate vedea cineva, trebuie sa iei in calcul si o parte foarte importanta a  acestui aspect. Spre exemplu in acest articol voi scrie despre anumite probleme ce apar la numite plante in momentul in care te hotarasti sa muti plantele dintr-un acvariu in altul sau ce se intampla atunci cand apa din acvariu nu este un mediu tropice pentru plante.

Pe de alta parte nu cred ca mai este nevoie sa mai spun despre acei factori principali de care trebuie sa tii cont in momentul in care te hotarasti sa-ti plantezi in acvariu plante vii. Iar daca inca nu iti este foarte clar acest subiect te invit sa citesti si mai multe detalii despre asta de pe site-urile de specialitate sau din carti. Bineinteles ca pentru inceput am sa-ti dau si cateva indicii. Gandeste-te ce se poate intampla daca acvariul tau nu tine cont de urmatoarele aspecte:

  • temperatura;
  • lumina;
  • substratul;

Si cred ca stii deja ca acestea reprezinta problemele fundamentale ale plantelor dintr-un acvariu. Iar lucrurile care sunt foarte clare nu ar trebui sa-ti dea prea multa bataie de cap, mai ales ca aceste aspecte sunt cunoscute si foarte cunoscute.

  • plantele mor daca nu au lumina suficienta;
  • isi schimba frunzele cand sunt mutate dintr-un acvariu in altul;
  • pentru plantele dintr-un acvariu supraaglomerat fertilizarea acestora se va face in fiecare zi sau cel putin o data la doua zile;
  • un aspect important mai tine si de duritatea apei din acvariu, avand in vedere ca plantele sunt destul de pretentioase;

Poti imbunatati starea plantelor tale din acvariu daca iei in calcul adaugarea de: fier, dioxid de carbon si diversi fertilizanti ce pot fi pe baza de micro, dar si macro elemente. Daca plantele tale nu se pot dezvolta asa cum iti doresti tu inseamna ca acestea au nevoie de un surplus de fier, deoarece acesta este responsabil cu ceea ce inseamna formarea clorofilei. Si prin urmare pentru dezvoltarea plantei.

Asadar lipsa fierului din apa acvariului tau poate determina frunze galbene, ce pot indica de fapt incapabilitatea plantei de a se hrani, iar in cele din urma moartea acesteia. Poate ca ar trebui sa iei in calcul toate avantajele de mai jos in momentul in care te gandesti sa iti fertilizezi acvariul cu putin fier:

  • influenteaza formarea sanatoasa a clorofilei plantei;
  • plantele se pot adapta mai usor la noile conditii din acvariu asta daca le-ai mutat dintr-un acvariu in altul si nu numai;
  • in momentul in care fertilizezi cu fier, frunzele care erau galbene sau aveau un aspect ingalbenit in cateva zile vor redeveni verzi si sanatoase;
  • poti creste plante diferite in acelasi acvariu fara nici o problema daca iei in calcul fertilizarea cu fier;
  • pestii se pot dezvolta si ei foarte usor si fara nici un fel de problema datorita acestui tip de fertilizare;

Iar daca te-am facut catusi de putin curios in legatura cu toate aceste date si informatii, ei bine te astept si in articolul urmator pentru a continua cu date despre problemele pe care le pot intampina plantele vii din acvariu.