plante acvariu

Ce plante ar trebui sa detina acvariul tau?

Posted by

Desi nu am vorbit suficient de mult despre acest subiect trebuie sa spun insa ca ale mele cautari au fost foarte intense cu privire la acest aspect. Nu stiu daca asta s-a datorat simplului fapt ca in ultima perioada am stat mai mult printre acvarii cu diferite specii de pesti sau pur si simplu asa am simtit eu.

Poate ca putin din ambele variante, caci altfel nu stiu de ce am stat atat de mult timp in cautarea de informatii cu privire la tipul de plante ideal pentru un posibil acvariu al tau.

Catre ce tip de plante ar trebui sa te orientezi pentru un acvariu deosebit?

Dupa cum stii deja sau poate ai aflat pentru a avea parte de un acvariu spectaculos ai nevoie de plante, de anumite tipuri de plante si de ce nu de acele decoruri cu plante. In cele ce urmeaza am sa va spun ca am dat peste cateva categorii interesante de plante, ce m-am facut sa reflectez putin la designul pe care il poate avea un acvariu special.

  • plante de prim plan;
  • plante de mijloc;
  • plante de fundal;
  • muschi/plutitoare;
  • decoruri cu plante;

Pentru cei mai multi dintre pasionati aceste categorii sunt foarte cunoscute de catre ei, mai ales cu exemplele de plante aferente fiecarei categorii.

Plantele de prim plan – sunt acele plante mici, ce cresc foarte putin in inaltime si care pot forma covoare de verdeata. Tot despre aceste plante mai trebuie spus ca au nevoie de lumina puternica pentru a se putea dezvolta si de adancimi mici.

Plante de mijloc – au o marime medie si se incadreaza perfect in spatele plantelor de prim plan si totodata in fata plantelor de fundal. Aceste plante sunt binevenite in momentul in care vrei sa ascunzi o parte nu prea placuta a plantelor de fundal.

Plante de fundal – sunt exact acele plante inalte menite sa-ti acopere unul dintre peretii de sticla al acvariului (peretele din spate al acvariului). Ceea ce este cu adevarat special la aceste plante este faptul ca ele cresc intr-un mod mult mai rapid decat celelalte plante si bineinteles nu are nevoie de foarte multa lumina.

Muschi/plante plutitoare – aceste plante au nevoie de foarte multa lumina pentru a se putea dezvolta si pentru a supravietui. Plantele se inmultesc si se dezvolta foarte repede, insa trebuiesc tinute departe de sura de lumina pentru a evita pe cat posibil arsuri ale frunzelor.

Decoruri cu plante – de obicei sunt acele plante ce sunt folosite pentru a atrage toate privirile. Printre multe altele acestea au si un contrast puternic, unic in felul sau.

Cred ca dupa aceasta trecere in revista a plantelor necesare pentru un acvariu spectaculos nu mai este nimic de adaugat, ba din contra am putea sa ne gandim la designul propriului acvariu.