De la neon, la tubul cu led

Posted by

In cladirile vechi, instalatia electrica necesita schimbare sau revizuire periodica. Asupra arhitecturii nu se poate interveni mult, dar modernizarea se face insistand pe decoratiunuile interioare si pe corpurile de iluminat. Trebuie sa fim in pas cu vremurile si sa inlocuim covoarele pe care le ridicau 4 oameni cu covorase sintetice si usoare pe care gospodina le poate strange singura si care incap si in masina de spalat. Acum covoarele nu se mai baga sub piesele grele de mobilier: pat, sifonier, biblioteca, ci acopera numai mijlocul camerei si al parchetului.

Nici neoanele antice nu le mai putem pastra in camerele noastre. Arata urat si lumina lor este suparatoare: albastrul acela intermitent si puternic, insotit de zgomotul asurzitor de tractor vechi si puternic.

Acum ma intreb, cum am putut rezista atata vreme cu becurile galbele si urate si neoanele cat camera, zgomotoase si iritante.
De cand am inlocuit neoanele cu tuburi led moderne si performante disconfortul a disparut ca prin minune, iar noptile nu mai sunt stresante.

Nu intentionez sa fac o paralele intre neoanele din trecut si performantele tuburi led, ci sa va informez prin ce castiga ele teren si sunt cele mai bune corpuri de iluminat de pe piata:

-consuma cu 80% mai putin decat becurile clasice. De la introducerea tuburilor led in casa, platim mult mai putin facturile.

-sunt garantate 2 ani, dar durata de viata este estimata la 10 ani. Din moment ce au fost montate foarte usor in locul neoanelor, lucrarea este garantata 10 ani.

-tuburile led pot fi montate si in camerele copiilor, fiindca nu emit radiatii si nu dauneaza in niciun fel

-se aprind de indata ce ai apasat pe comutator

-greutate relativ usoara de 1,4 kilograme

-interval variat de temperaturi care garanteaza functionarea perfecta a acestor corpuri de iluminat, de la -20 grade Celsius la +45 grade Celsius

-pret onest, raportat la calitatea lui si a luminii pe care o emite si la durata de viata. Cele mai ieftine costa 40 de lei si cele mai scumpe 144 de lei.

Asa cum o rochie, o coafura si un machiaj schimba complet infatisarea unei femei, dandu-i o nota de eleganta iesite din comun si schimbarile corpurilor de iluminat aduc un plus de confort si de eleganta in casele noastre. Este foarte important sa fim in pas cu vremea din toate punctele de vedere si sa nu ramenem in urma, cand descoperiri epocale sunt la discretia noastra si nu costa nici mult.

Magazinele de produse electrice ne pun la dispozitie becurile cu led, proiectoarele cu led, banda cu led, tuburi led si o multime de alte produse care transforma iluminatul intr-un veritabil spectacol.

In spatele luminii fermecatoare stau ani de cercetare si de munca grea a savantilor, insotite de investitiile in laboratoare si materiale.

Lumina veche, demodata, zgarcita necesita rapid inlocuire, mai ales ca noile corpuri de iluminat rezista si 10 ani, iat casele capata mult farmec din jocul de lumini realizat cu ajutorul lor.

Sa investesti in lumina inseamna sa investesti in sanatate, in intimitate si in farmecul caminului tau. Treci de la neoanele depasite, la tuburi led!