Importanta diferitelor elemente ce alcatuiesc ecosistemul pestilor dintr-un acvariu

Posted by

Sunt atat de multe lucruri despre care am putea discuta atunci cand ne dorim un acvariu cu pesti incat uneori uitam de lucrurile esentiale si necesare pentru acesta. Poate ca daca am face putina ordine in gandurile noastre si am avea rabdare sa ne punem pe tapet toate acele elemente de care avem nevoie pentru un acvariu, cu siguranta nu am mai incurca lucrurile.

Ca sa nu mai vorbim ca uneori neatentia si graba noastra ne face sa uitam de micile elemente care sunt extrem de importante. Bineinteles daca iti doresti sa nu ai batai de cap poti cumpara toate lucrurile necesare si de asemenea poti ruga pe cineva care se pricepe la acvaristica sa te ajute astfel incat sa-ti asambleze acvariul cu toate acele elemente extrem de importante pentru supravietuirea pestilor.

Desi nu pare o activitate extrem de complicata sau de pus in practica, trebuie sa ai in vedere ca anumite elemente precum cele de mai jos sunt extrem de importante si nu pot fi trecute cu vederea:

  • apa din acvariu;
  • temperatura apei si oxigenarea acesteia;
  • plantele din acvariu;
  • hrana pentru pesti;
  • elemente decorative pentru acvariu;
  • cat si celelalte aspecte necesare pentru supravietuirea pestilor;

Un lucru la fel de important este si filtrul acvariu, deoarece fara el apa nu se poate pastra in conditii optime, iar pestii nu pot avea un mediu adecvat pentru a putea supravietui. In cazul in care toate aceste lucruri sunt indeplinite poti spera bineinteles si la inmultirea pestilor. In mare parte acest lucru depinde foarte mult de dimensiunile acvariului tau.

Daca ai un acvariu suficient de mare si ecosistemul perfect pentru cresterea pestilor si dezvoltarea lor, problema inmultirii speciei este ca si rezolvata. Nu mai trebuie sa spunem ca atunci cand totul este perfect viata pestilor nu este in pericol, ci din contra conditiile de supravietuire sunt optime.

In alta ordine de idei nu sunt multe lucruri de realizat, ci doar ai nevoie de o atentie sporita atunci cand le realizezi. Cu atat mai mult grija pentru acvariu trebuie sa fie sporita, mai cu seama ca in acvariu pot aparea diverse alge nocive pentru sanatatea pestilor.