Tot ce-i mai bun pentru crapii japonezi

Posted by

aponeNu stiu ce parere ai tu despre crapii japonezi, dar eu una am fost atrasa de coloritul acestora si de gratia cu care o buna parte dintre ei inoata. Poate ca daca nu as fi avut ocazia sa-i zaresc de curand intr-un anumit iaz de la periferia orasului nu as fi fost atrasa de ei. Ba mai mult decat atat tendinta de a cauta informatii despre ei a fost una destul de mare, iar in prezent am realizat un mic rezumat cu toate informatiile despre traiul acestora.

Prin urmare primul lucru pe care l-am gasit si mi s-a parut destul de interesant este acela ca la nastere un crap japonez masoara a opta parte dintr-un inch, adica a opta parte din 2,54 cm, dar poate atinge la maturitate intre 60 si 90 de centimetri. O alta informatie interesanta a fost aceea ca cel mai mare crap japonez masoara in prezent circa 150 centimetri.

Se poate spune ca lungimea acestor pesti este determinata in cele din urma de mediul in care traiesc, dar si de linia genetica. Un alt lucru la fel de interesant este legat de inmultirea acestora, avand in vedere ca acest lucru se poate intampla doar dupa ce ating varsta de 3 sau 4 ani. De asemenea sunt o specie de pesti ce traiesc foarte mult timp, de exemplu in mod normal crapii japonezi traiesc intre 15 si 30 de ani. Exista legenda ca cel mai longeviv crap avea varsta de 226 de ani si atingea greutatea de 8 kilograme.

Care este cel mai bun mediu pentru cresterea si inmultirea crapilor japonezi?

Unul dintre aspectele importante demne de luat in seama este legat de locul in care ei traiesc, cel mai bun mediu pentru acestia il reprezinta iazul si nicidecum acvariul. In cele ce urmeaza veti descoperi cateva lucruri interesante despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un iaz pentru a fi mediul optim pentru crapii japonezi:

  • iazul sa fie usor de intretinut;
  • sa se mentina apa limpede pentru ca pestii sa se poata observa usor;
  • apa din iaz sa fie echilibrata avand in vedere principalele substante: amoniac, nitriti, nitrati, etc;
  • sa se poata mentine nivelul optim de oxigen dizolvat necesar pentru cresterea acestor pesti;
  • incercati sa asigurati sursa de oxigenare a iazului;
  • asigura sistemul de filtrare pentru iaz;
  • pentru a avea parte de oxigen dizolvat pentru cresterea pestilor, acest procedeu se bazeaza pe amestecul apei din iaz cu oxigenul din atmosfera, dar si prin ajutorul procesului de fotosinteza;

In mare parte lucrurile nu sunt foarte complicate avand in vedere mentinerea in conditii optime a iazului unde vrei sa-ti cresti crapii japonezi. Pe de alta parte daca esti atent la toate aceste aspecte vei observa ca nu sunt foarte multe lucruri de abordat sau chestiuni greu de analizat si realizat. In plus de asta acesti pesti gratiosi merita tot ce este mai bun.