Hrana pestilor

Posted by

Ca toate speciile vii, pestii au nevoie de o alimentatie sanatoasa. In zilele noastre exista o diversitate de soiuri de mancare pentru pesti, disponibile la magazinele de specialitate. La fel ca mamiferele, diferitele specii de pesti necesita diferite tipuri de mancare. Din aceasta cauza este foarte important sa-ti cunosti foarte bine pestele inainte de a-i cumpara mancare.

Hranirea pestilor este unul dintre factorii primordiali care determina buna lor dezvoltare. Pestii au diferite moduri de a se hrani: spre exemplu, unele specii isi iau hrana de pe fundul acvariului, in timp ce altele se hranesc de la suprafata. Chiar daca pare fantastic, unele specii de pesti sar din apa pentru a prinde insecte! De altfel, cercetatorii au observat ca anumiti pesti se simt minunat atunci cand mananca plante subacvatice. Asadar, cum poti gasi mancarea favorita a pestelui tau, hrana care este gustoasa si plina de nutrienti?

Cu siguranta un singur tip de hrana nu va fi suficient pentru pestele tau. Acesta este unul dintre motivele pentru care anumite specii exotice de pesti nu ar trebui tinute in acvariu decat de un acvarist experimentat. Majoritatea pestilor pe care ii achizitionezi sunt vietati care s-au adapta conditiilor de mediu, adica pot fi hranite cu o gama larga de feluri de mancare. Primul pas este ca pestele tau sa recunoasca mancarea. Mirosul specific sau forma hranei sunt doar doi dintre factorii care il influenteaza pe acesta sa identifice tipul de mancare pe care i-o oferi.

Asadar, inainte de a merge la magazin pentru a cumpara hrana potrivita pentru pestele tau, asigura-te ca ai cel putin cunostinte minime despre specia din care face parte  si despre felul in care era obisnuit sa se hraneasca. Nu-l infometa, dar nici nu-l hrani prea des pentru ca acest lucru ii poate influenta sanatatea. Informeaza-te despre conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti inainte de a achizitiona un nou tip de peste.