De ce tratamentul Invisalign este pe val?

Posted by

De foarte multe ori am auzit ca doamnele si domnisoarele sunt acele persoane care sunt cele mai atente la corpul lor fizic. Insa cu toate acestea nu exisa o regula sau vreo exceptie prin care sa nu se spuna acelasi lucru si despre domni.

De asemenea daca ne referim strict la perfectiunea fetei si in special a zambetului cu siguranta veti observa ca fiecare dintre noi devine foarte atent la ceea ce inseamna sanatatea orala. Caci in mare parte daca zambetul tau este frumos atunci nu ai nicio problema a sanatatii orale.

Dar daca din pacate exista unele imperfectiuni ale dintilor, ei bine acestea se pot repara daca va veti indrepta catre ortodontie Bucuresti si veti utiliza in cele din urma un aparat dentar. Cu siguranta cei interesati de acest subiect stiu foarte bine ca unul dintre cele mai cautate tratamente este cel denumit Invisalign. Desi este un tratament destul de nou acesta presupune purtarea unui aparat dentar aproape invizibil.

Mai cu seama ca acest aparat este fabricat dintr-un material de tip plastic si astfel nu poate fi observat foarte usor de catre oamenii din jurul tau. Si chiar daca ai fi tentat sa spui ca acest lucru nu este chiar atat de important, ei bine pe langa acesta se mai poate adauga faptul ca aparatul dentar Invisalign nu este fix. Ci dimpotriva este necesar sa scoateti acest aparat ori de cate ori doriti sa serviti masa sau doriti sa consumati alte lichide in afara de apa.

Si pe buna dreptate trebuie sa luati foarte in serios toate indicatiile pe care vi le va da medicul de specialitate. Un alt lucru important este legat de curatarea eficienta a aparatului dentar, astfel incat sa nu aveti probleme cu mirosul neplacut sau chiar sa aveti probleme cu nefericitele carii. De asemenea nu trebuie sa uitati ca pentru a avea parte de o eficienta maxima a tratamentului trebuie sa aveti in vedere purtarea aparatului dentar Invisalign intre 20 si 22 de ore zilnic.

O alta caracteristica a acestui aparat este faptul ca setul de aliniatori (din care este compus aparatul dentar) se schimba din doua in doua saptamani sau in functie de evolutia pe care o aveti. Cu alte cuvinte medicul ortodont stabileste cand este momentul perfect pentru schimbarea setului de aliniatori in timpul sedintelor de control.

Un plus major al acestui tratament si aparat dentar Invisalign este faptul ca nu vei avea parte de acelasi disconfort pe care l-ai fi avut in cazul aparatelor dentare traditionale. Stim cu totii cat de neplacut este vederea unui aparat dentar traditional, cu atat mai mult ca acesta este fixat permanent pe dinti si nu se poate detasa indiferent de moment sau de necesitate.

In alta ordine de idei nu trebuie sa uitam faptul ca un simplu aparat dentar traditional duce deseori la degradarea increderii in sine, ceea ce nu este deloc bine. Si pentru ca evolutia tratamentelor aduc de fiecare data acel ceva important pentru cei care au nevoie, si tratamentul Invisalign reda printre multe altele increderea in sine si nu numai.

Prin urmare aparatele dentare Invisalign sunt cele mai potrivite pentru a va putea solutiona problemele fara niciun fel de grija si fara sa aveti parte de stanjeneala. De aceea acest tip de tratament a ajuns sa fie la mare cautare indiferent de varsta si de sexul lor si indiferent de problemele pe care le au.