Acvarii cu apa sarata

Posted by

Multi acvaristi de apa sarata nu au aplicat acelasi sfat bun cu privire la hrana proprii lor pesti. O parte din acest lucru poate fi datorata cerintelor nutritionale ale pestilor de apa sarata care nu au fost intelese de catre pasionati. Cu toate acestea, acum ne dam seama ca dieta pe care o oferim pestilor nostri va determina cat timp traiesc in acvariile noastre si cat de bine arata.

Crustacee congelate
Crevetii mysid congelati sunt un aliment minunat pentru pestii de apa sarata captivi. Multi dintre pestii care in mod normal le-ar fi dificil sa se hraneasca, vor accepta aceste crustacee mici, suculente cu placere. Mysids sunt de asemenea, hranitoare, cu nivel destul de ridicat in proteine ​​si grasimi; continutul de grasime bruta si proteine este de aproximativ 72 %.

Plante la dieta
Daca tineti pesti ierbivori, dieta lor va trebui sa contina si legume proaspete. Multi acvaristi ii  hranesc cu salata verde, frunze de spanac si/sau capete de broccoli. Inghetati sau fierbeti fiecare frunza inainte de a o introduce in acvariu; acest lucru va face mai usor digestia pentru pesti. Exista o varietate de cleme de plastic cu umerase sau ventuze pe piata pe care le puteti folosi pentru a tine frunzele in interiorul acvariului. Astfel ii va fi mai usor pestelui sa consume legumele. Daca nu aveti o clema, puteti lua o bucata de coral moloz, ii atasati o frunza cu o banda de cauciuc si il fixati in partea de jos a acvariului.

Pesti omnivori
Pestii omnivori sunt specii care se hranesc cu plante si animale. Ei sunt a doua cea mai mare breasla (in ceea ce priveste numarul de specii) in comunitatile de pesti din reciful de corali. Cantitatea alimentatiei fiecarui grup de pesti depinde de specia si varsta lor si poate varia de la un habitat la altul.