Serpae Tetra

Posted by

serpae-tetra-largeserpae_longfin
Serpae Tetra provin din raul Amazon si Paraguai.
Sunt pesti in general pasnici, usor de ingrijit, dar daca nu au suficient loc devin agresivi, atacand aripioarele pestiilor din jur.
Fiind pesti de mici dimensiuni, cresc pana la 4 cm si prefera sa inoate in card, de aceea este indicat sa aveam un acvariu de cel putin 60 cm lungime. Sunt destul de rezistenti si reusesc sa isi faca loc din ce in ce mai usor in acvariile noastre datorita culorii intense.

Temperatura optima este intre 22 si 26 de grade celsius si prefera sa stea intr-o apa cu PH-ul intre 5,5-7 cu duritate intre 10-25.

Femela are corpul mai rotund decat masculul. Se inmultesc destul de usor in acvarii, dar in momentul depunerii trebuie sa le asiguram un numar mare de plante cu crestere rapida (precum cabomba sau vallisneria) si parintilor sa le asiguram o hrana de buna calitate. Se va folosi un acvariu micut, 30 de litri este suficient. Este indicat ca acvariul in care are loc depunerea sa aiba substrat negru si plante plutitoare. In acest acvariu Ph-ul trebuie sa fie intre 6-7 iar duritatea intre 4 si 8. Odata incheiat procesul de depunere, parintii sunt introdusi inapoi in acvariul lor.
Media de viata a unui Serpae Tetra este in jur de 6 ani.

Acvariul trebuie sa fie destul de bine plantat pentru ca Serpae Tetra prefera acvariile plantate.

In salbaticie se hranesc cu viermi, plante, crustacee, insecte. In acvariu accepta orice fel de mancare, de la mancare vie pana la binecunoscutii fulgi, care nu ar trebui sa lipseasca. Este bine sa ii formam o masa cat mai diversificata.