Pestii Vorbesc

Posted by

Conform unui cercetator de la universitatea din Auckland, Shahriman Ghazali pesti vorbesc, si nu e vorba de o comunicare non verbala asa cum se cunostea pana acum ci de una verbala.

Cei de la National Post spun acest lucru intr-un mod foarte sugestiv prin urmatoarea fraza: „Ar putea parea linistite apele oceanelor pentru urechile omului dar sunt pline de sunetele pestilor care vorbesc”

Asta a descoperit biologul Shahriman Ghazali, ca anumite specii de pesti bombanesc si scot anumite sunete. Toti pesti pot auzi dar nu toti pot scoate sunete ne mai spune Shahriman Ghazali intr-un interviu acordat New Zealand Herald.

Conform studilor biologului se pare ca cel mai palavragiu peste este Hhelmut Gurnard care isi petrece majoritatea timpului zilei pentru a vorbi.

Dupa cum ne mai spune acelasi biolog in urmatoare faza va incerca sa determine ce anume comunica prin intermediul acelor sunete.

De asemenea cei care au carasi aurii in acvarii, acestia se pare ca nu scot absolut nici un sunet dar au un auz incredibil.