Feb 27

De ce inspector referent resurse umane este jobul potrivit

De ce inspector referent resurse umane este jobul potrivit

Atunci cand ne modelam calea ideala pentru o cariera, poate fi la fel de important sa stim si ce nu dorim sa facem in urmatorii 10 sau 20 de ani, precum si ce dorim sa facem. Dar ce va vine in minte cand va ganditi ce vreti de la cariera dvs.?

Poate ca stiti deja ce nu va doriti: mediu de lucru cu mult stres si termene limita, de exemplu. Doriti sa stati la birou in cea mai mare parte a zilei sau doriti un loc de munca care sa va permita sa va deplasati pentru a interactiona cu alti profesionisti?

Sau, s-ar putea sa doriti o profesie care va ofera sansa de a ajuta oamenii, ofera o oportunitate puternica pentru crestere, zile de munca cu o varietate de sarcini, o piata a muncii stabila si chiar oportunitati de transfer si ore flexibile. Daca oricare dintre aceste lucruri se afla pe lista dorintelor, in cazul acesta https://www.cursuriautorizate.eu/categ-inspectorreferent-resurse-umane este meseria potrivita pentru dvs.

Munca in domeniul resurse umane este aspiratia multor tineri care dupa terminarea studiilor intra pe piata muncii. Cu siguranta este o cale profesionala printre cele mai fascinante si pline de satisfactii si perspective. Dar sa aflam cateva motive bune pentru care ar trebui sa alegeti sa va specializati in sectorul Resurse Umane. De ce sa alegeti sectorul Resurse Umane? O intrebare la care se poate raspunde foarte usor, deoarece cariera inspectorului de HR (vine de la cuvantul Human Resources in limba engleza si inseamna Resurse Umane) este cu siguranta o cale profesionala extrem de calificata, care ofera o cariera plina de satisfactii, dar si plina de provocari. Iata 5 motive care explica de ce este placut sa lucrati in resurse umane:

1.Ofera o pozitie de responsabilitate si influenta – Datorita naturii muncii lor, profesionistii in domeniul resurselor umane au o perspectiva de mare responsabilitate in companiile pentru care lucreaza. Pe langa faptul ca au cunostinte directe cu privire la prioritatile si provocarile companiei, acestea au si capacitatea de a influenta viitorul companiei cu alegerile strategice.

2.Salarii excelente – Munca profesionistilor in domeniul resurselor umane este strategica in orice companie, motiv pentru care specialistii din sector sunt platiti cu salarii respectabile si, in multe cazuri, peste media celorlalti referenti sau inspectori.

3.Ajuta la dezvoltarea abilitatilor oamenilor – Munca in domeniul Resurse Umane consta in primul rand in promovarea dezvoltarii profesionale a altor angajati, oferind o oportunitate plina de satisfactii nu numai pentru imbunatatirea companiei in ansamblul sau, ci si pentru angajatii individuali cu care lucrati. Profesionistii in resurse umane au ocazia sa-i indrume pe angajati sa urmeze noi oportunitati de cariera.

4.Sectorul cunoaste o crestere constanta – Conform ultimelor estimari internationale, ofertele de locuri de munca pentru specialistii in resurse umane vor creste cu o rata de 5% pana in 2022. Cu exceptia circumstantelor neprevazute, HR pare sa poata conta pe o buna stabilitate pentru anii urmatori.

5.Munca dinamica si flexibila – Lucrul in sectorul resurselor umane ofera posibilitatea de a invata ceva nou in fiecare zi. Este o profesie departe de a fi statica, care ofera posibilitatea de a trata aspecte multifatetate ale lumii muncii, precum legislatia noua, strategiile de reorganizare corporativa, inovatiile tehnologice, angajarea si planurile de extindere. Din acest motiv, formarea continua isi asuma o importanta fundamentala in aceasta profesie.

Ar trebui sa faceti un un curs in resurse umane?

Cu siguranta, da! Alegeti cursurile de la cursuriautorizate.eu. Cursul de Inspector/Referent Resurse Umane este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A).

In cadrul acestui curs veti invata sa folositi Registrul General de Evidenta al Salariatilor (REVISAL), veti sti care sunt documentele obligatorii necesare dosarului de personal ale angajatilor dintr-o firmei/institutie, veti face aplicatii practice privind salarizarea si veti intelege si interpreta legislatia muncii cu noile modificari aparute. Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil in functie de nevoile cursantilor. Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa inceapa o noua cariera in domeniul Resurselor Umane, dar si celor care lucreaza deja in domeniu si doresc sa cunoasca in timp util modificarile legislative. In urma absolvirii examenului final, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupatia de “Inspector/Referent Resurse Umane” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului. Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului. Durata cursului este de 40 ore.

Astfel, cu un asemenea curs, aveti toate sansele pentru a va creea un drum in cariera stralucit. Oriunde este nevoie de un specialist in resurse umane sau HR. Orice companie sau firma mare va poate oferi o oportunitate de cariera. Dar, daca inca nu sunteti convins daca merita cu adevarat sa va ganditi la alegerea unui curs in resurse umane, atunci informati-va corespunzator si veti vedea de ce cursul de inspector referent de resurse umane este o alegere excelenta pentru cariera dvs.