Cele mai populare 10 specii de pesti de acvariu

Posted by

Acvariile sunt o metodă populară de a adăuga un pic de viață și culoare în locuința noastră, iar peștii de acvariu reprezintă unele dintre cele mai populare opțiuni. În România, există o varietate de specii de pești de acvariu care sunt apreciați pentru culorile lor vii și comportamentul lor interesant. În continuare, vă prezentăm cele mai populare 10 specii de pești de acvariu din România.

1. Guppy

Guppy este unul dintre cei mai populari pești de acvariu din România datorită culorilor vii și a dimensiunii mici. Acești pești sunt cunoscuți pentru frumusețea lor și pentru faptul că sunt ușor de îngrijit. Guppy se hrănește cu hrană granulată sau cu fulgi și este un pește foarte social care trăiește bine în grupuri.

2. Molly

Molly este o altă specie populară de pești de acvariu în România. Acești pești sunt foarte activi și își petrec mult timp înotând în jurul acvariului. Molly este un pește ușor de îngrijit, preferând o temperatură de apă de aproximativ 25°C și hrănindu-se cu hrană granulată sau cu fulgi.

3. Neon Tetra

Neon Tetra este unul dintre cei mai frumoși pești de acvariu din România. Acești pești sunt cunoscuți pentru culorile lor vii și pentru comportamentul lor interesant. Neon Tetra este un pește mic și delicat, preferând o temperatură de apă de aproximativ 22°C. În ceea ce privește hrana, Neon Tetra se hrănește cu hrana granulată sau cu fulgi, dar poate fi hrănit și cu hrană congelată sau vie.

4. Platy

Platy este o altă specie populară de pești de acvariu în România. Acești pești sunt cunoscuți pentru culorile lor vii și pentru faptul că sunt ușor de îngrijit. Platy preferă o temperatură de apă de aproximativ 25°C și se hrănește cu hrană granulată sau cu fulgi.

5. Black Molly

Black Molly este o variantă a speciei Molly și este cunoscut pentru culorile sale negre. Acești pești preferă o temperatură de apă de aproximativ 25°C și se hrănesc cu hrană granulată sau cu fulgi.

6. Swordtail

Swordtail este un alt pește popular de acvariu în România. Acești pești sunt cunoscuți pentru dimensiunea lor mai mare și pentru faptul că sunt ușor de îngrijit. Swordtail preferă o temperatură de apă de aproximativ 25°C și se hrănește cu hrană granulată sau cu fulgi.

7. Angelfish

Angelfish este unul dintre cei mai populari pești de acvariu de dimensiuni mari din România. Acești pești sunt cunoscuți pentru forma lor distinctivă și pentru culorile lor vii. Angelfish preferă o temperatură de apă de aproximativ 25°C și se hrănesc cu hrană granulată sau cu fulgi, dar pot fi hrăniți și cu hrană congelată sau vie.

8. Betta Splendes

Betta, cunoscut și sub numele de pește luptător, este un alt pește popular de acvariu în România. Acești pești sunt cunoscuți pentru frumusețea și culoarea lor, precum și pentru comportamentul lor agresiv. Betta preferă o temperatură de apă de aproximativ 25°C și se hrănește cu hrană granulată sau cu fulgi, dar pot fi hrăniți și cu hrană congelată sau vie.

9. Corydoras

Corydoras este o specie populară de pești de acvariu de dimensiuni mici în România. Acești pești sunt cunoscuți pentru comportamentul lor interesant și pentru faptul că sunt ușor de îngrijit. Corydoras preferă o temperatură de apă de aproximativ 24°C și se hrănesc cu hrană granulată sau cu fulgi.

10. Discus

Discus este un pește popular de acvariu de dimensiuni mari în România. Acești pești sunt cunoscuți pentru culorile lor vii și pentru forma lor interesantă. Discus preferă o temperatură de apă de aproximativ 28°C și se hrănesc cu hrană granulată sau cu fulgi, dar pot fi hrăniți și cu hrană congelată sau vie.