Unde apelezi la rinoplastie in Bucuresti si in ce consta aceasta procedura estetica

Posted by

Stii unde apelezi la rinoplastie in Bucuresti? Daca nu, te sfatuim sa alegi cabinetul de chirurgie plastica al Dr. Calu. Este unul din cei mai bun specialisti in domeniu, atat in ceea ce priveste procedurile de rinoplastie si rinoseptoplastie, dar si alte proceduri faciale si corporale. Si totusi, ce este rinoplastia si in ce consta aceasta? Exista anumite indicatii? Dar contraindicatii? Vom afla, in continuare, cat mai multe informatii, pe intelesul tuturor, despre acesta procedura atat estetica, cat si functionala.

Asadar, rinoplastia este o operatie nazala care schimba forma sau dimensiunea nasului. Aceasta interventie este necesara din motive functionale sau poate fi pur cosmetica. In general, se recomanda atunci cand oasele si cartilajul fetei si-au incheiat cresterea osoasa, adica in jurul varstei de 16-18 ani.

Rinoplastia este cea mai frecventa procedura chirurgicala din Romania, care necesita doar o scurta sedere medicala in clinica.

Rinoplastia functionala si rinoplastia estetica

Scopul rinoplastiei cosmetice este de a modifica morfologia oaselor nazale pentru a imbunatati aspectul nasului. Rinoplastia functionala isi propune sa remedieze dificultatile de respiratie din cauza unei abateri a septului nazal sau a ingrosarii conurilor.  Obiectivele rinoplastiei functionale si rinoplastiei estetice pot fi atinse in timpul aceleiasi interventii. In acest caz, chirurgul va corecta problemele de respiratie nazala in timpul unei operatii estetice. Aceasta se numeste rinoseptoplastie.

O a treia forma de rinoplastie, numita restauratoare, apare in urma unei malformatii sau traume congenitale, cel mai adesea cauzate de un nas spart. Daca totul este corectabil, ar trebui sa stii ca rinoplastia cunoaste limite. Calitatea pielii joaca un rol important in rezultat. Daca este foarte groasa sau foarte uleioasa, va fi foarte dificil sa fie refacut varful nasului. Daca este foarte fina, riscul de nereguli sau imperfectiuni este mai mare. In plus, la persoanele de peste 45 de ani, oasele devin mai fragile. Drept urmare, pielea nu se mai comporta in acelasi mod.

Cum are loc o vizita pentru rinoplastie?

Ca si in cazul tuturor celorlalte operatii de chirurgie estetica si functionala, dialogul dintre pacient si chirurg este esential. Consultatiile preoperatorii sunt esentiale, astfel incat unii chirurgi necesita sa vada pacientul de doua ori inainte de a decide daca il va opera. Acestia vor discuta despre asteptarile pacientului si, de asemenea, despre ceea ce este practic, tehnic si adecvat din punct de vedere estetic.

Un studiu efectuat pe o radiografie va fi, de asemenea, necesar inainte de operatie. Daca interventia pare a fi foarte complexa, se va face o evaluare radiologica folosind un scaner 3D. In acest moment se realizeaza simulari (morfing) pentru a avea o previzualizare a rezultatului interventiei. In timpul consultului, chirurgul va examina pacientul in detaliu si il va informa despre posibilele riscuri.

La sfarsitul intalnirii cu medicul, acestuia i se ofera 15 zile pentru a lua decizia. De asemenea, este important de mentionat ca aceste consultari sunt destinate sa raspunda tuturor intrebarilor pacientului inainte de rinoplastie.

In plus, pacientul are obligatia de a consulta un medic anestezist, care va participa la interventie. Aceasta vizita are ca scop detectarea oricarei probleme de sanatate. Inainte de a fi operat, pacientul trebuie sa respecte un anumit numar de instructiuni medicale:

• Sa nu mai fumeze cu cel putin 1 luna inainte de operatie;

• Sa nu mai ia aspirina, antiinflamatoare si anticoagulante cu 15 zile inainte de operatie;

• Pentru femei, sa nu mai ia contraceptive orale;

• Pentru barbati, barba si mustata trebuie sa fie barbierite perfect.

Cum decurge operatia

In cazul unei rinoplastii standard, medicul opereaza sub anestezie generala. Exista doua moduri de a opera. Se spune ca rinoplastia este „inchisa” atunci cand chirurgul opereaza efectiv  in nas. Operatia nu lasa nicio cicatrice si este in general mai rapida. Se spune ca rinoplastia este „deschisa” atunci cand medicul face o microincizie intre nari, in cazul in care nasul prezinta dificultati. Cicatricea este aproape invizibila, deoarece este localizata la nivelul columelei. In caz contrar, incizia se face in interiorul narilor sau sub buza superioara.

Pentru a corecta un nas mare, chirurgul va elimina excesul de os. Va strange spatiul creat prin indepartarea bontului, astfel incat nasul sa devina mai strans si mai subtire. Pentru a mari dimensiunea nasului, chirurgul va lua si va folosi cartilajul din urechi si din oasele soldurilor, cotului sau craniului pentru a reforma nasul. Chiar daca operatia dureaza doar cateva ore, spitalizarea este obligatorie pentru a oferi ingrijiri clinice.

Ce urmeaza dupa o astfel de interventie?

Dupa interventie, trezirea este putin dureroasa. Constrangerea majora postoperatorie este incapacitatea de a respira din cauza edemului. Daca este la nivelul pleoapelor, este dificil de estimat durata acestuia, deoarece variaza in functie de fiecare persoana in parte. In ceea ce priveste vanataile, acestea dispar dupa doua-trei saptamani. Daca forma nasului s-a schimbat, se aplica un pansament nazal timp de 10 zile.

Antibioticele sunt prescrise pentru a preveni infectiile. Activitatile sportive sunt interzise timp de cel putin 1 luna, iar expunerea la soare este permisa numai dupa ce vanataia a disparut. Pacientul va trebui adesea sa astepte un an inainte ca nasul sa-si recapete aspectul natural. Acesta este timpul necesar reducerii edemului. Daca se afla in zona osoasa si a cartilajului, va dura doar 3 luni. In cele din urma, igiena nasului este esentiala in prima luna dupa operatie. Este recomandat sa folositi o solutie salina, precum si tifon, pentru a preveni formarea crustelor.

Complicatiile la rinoplastie sunt rare. Cu toate acestea, sangerarea, vanataile, infectiile si afectarea pielii nu pot fi excluse. Dupa prima operatie, se poate efectua o retusare pentru a imbunatati rezultatul si a sterge imperfectiunile. Acest act nu necesita proceduri complexe. Anestezia locala este suficienta pentru a efectua cateva gesturi care vizeaza doar un singur lucru: atingerea perfectiunii.

Rezultatul final al unei operatii de rinoplastie trebuie sa fie fara cusur.