May 29

Cum poti strica reputatia unor servicii?

Cum poti strica reputatia unor servicii?

Nu cred ca mai este cazul sa mai spunem ca ori de cate ori ne doim sa ajungem in anumite locuri intr-un timp cat mai scurt apelam la serviciile unor firme de taximetrie. Si asta pentru ca avem siguranta ca vom ajunge in timp util acolo unde ne dorim. Ba mai mult decat atat aceasta varianta o folosim si atunci cand avem prea multe bagaje sau dorim sa transportam un anumit obiect mai voluminos ca in cazul acvariilor. Probabil ca stiti si voi cat de greu este sa transportati un acvariu, mai ales daca nu aveti propriul vostru mijloc de transport.

De aceea sunt atat de importante firmele de taximetrie si serviciile pe care acestea le ofera. Ba mai mult decat atat cred ca si voi sunteti constienti de actualul conflict dintre firmele de taximetrie ce  nu platesc impozite si Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.). Si asa cum se spune in articolul de aici, dar si de pe pagina de facebook interesele financiare sunt mult prea mari pentru ca acest conflict sa se sfarseasca. Si mai mult decat atat trebuie sa spunem ca firmele ce platesc taxe si impozitele anual aduc la PIB-ul tarii peste 4% din venituri, ceea ce este foarte important.

Insa daca vom analiza foarte bine aceste informatii vom vedea ca in mare parte suma ce este sustrasa de la stat prin acele firme ce nu platesc impozite este cam aceeasi suma egala cu cea care provine de la firmele de taximetrie ce-si respecta indatoririle catre stat. Cred ca in aceasta privinta toata lumea ar trebui sa-si puna un semn de intrebare si de ce nu sa incerce sa inteleaga si sa caute adevarul. Ceea ce pare si mai curios este faptul ca acea persoana ce poate lua o decizie in acest sens nu pare sa dea semne ca acest conflict s-ar sfarsi prea curand. Si cel mai probabil situatia este mult mai grava decat ne-o putem inchipui noi.

Asta chiar daca Primaria Generala a Capitalei a incercat sa ia cateva masuri cu privire la acest aspect. Un alt lucru la fel de important este legat de faptul ca acele firme care nu platesc impozitele precum Uber, Clever Taxi si altele au inceput sa duca o campanie de denigrare impotriva acelor taximetristi ce isi platesc darile catre stat, iar lucrul acesta in mare parte pare o adevarata nebunie. Avand in vedere ca toate aceste aspecte si conflict dureaza de ceva timp cred ca va mai trece o perioada pana ce Ministrul Transporturilor va lua o decizie in acest sens.