Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 07-30-2010, 06:34 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Pesti acvariu (apa dulce) Poeciliidae (vivipari)
Xifo - femela devenita mascul
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
Pana acum cateva saptamani aveam 5 femele frumoase, grase, si nimic de la vreuna nu ma ducea cu gandul ca ar putea fi mascul.

Masculi cu coada daia sabie aveam 2 argintii si unu rosu, cu coada sabie, muuult mai subtiri decat femelele. Unu a murit cred ca in lupta ca nu avea absolut nimic cand l-am gasit decedat.

Ei bine, acum cateva zile cand m-am uitat prin acvariu, una din femelele cele grase si rosi a capatat o coada de vre-un cm, dar e inca lafel de grasa ca orice femela.

Exista femele cu sabiuta la coada? sau e mascul?
04-04-2009 09:06 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Decamio Offline
Member

Alaturat: Jul 2008
Reputatie: 0
RE: Xifo - femela devenita mascul
Observatia ta este foarte buna, este un lucru specific la xipho. Aceasta specie de peste este una dintre cele mai adaptabile specii care exista prin faptul ca organismul lor se adapteaza EXTREM de usor la mediul inconjurator.Un exemplu este chiar cel pe care l-ai observat tu. Chiar daca vrem sa luam doar femele ca sa nu ne umplem acvariul de puiet, se pare ca natura in acest caz ne uimeste pe fiecare. Femela, daca nu gaseste mascul in preajma, se transforma in mascul, puindu-se cu celelalte femele. Daca sunt mai multe femele si un singur mascul (adica femela transformata) este posibil ca macar doua exemplare sa devina de sex masculin pentru a-ti umple acvariul de puiet. Tongue

http://decamio.sunphoto.ro/A_TRIBUTE_TO_JOIANA
http://www.decamio.ro/
Brate de alge, imbratisand prin ape somnul lunii albe
04-06-2009 03:37 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Posteaza raspuns 

Saritura forum: