Claude
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
|
RE: Scalari au depus si mi-au mancat icrele
ideal, vei avea un bazin special pentru reproducere, asa cum spune si Hotik, in care sa nu se afle alte specii de pesti sau nevertebrate ci doar perechea de reproducatori (O pereche si nu doua, fiindca devin f. agresivi intre ei) si chiar daca isi mananca icrele primele dati, ii lasi sa incerce sa creasca puii singuri. Ai sa vezi ca scalarii isi formeaza un ritm de depunere, cu cat perechea e mai matura cu atat depun mai des (10-11 zile) mai ales daca primesc hrana adecvata. Conteaza mult si ca perechea de scalari sa nu provina din aceiasi parinti..i
exista , bineinteles si varianta cresterii artificiale (fara parinti) dar necesita destul de multa munca migaloasa, echipament, experienta si informare. In 2 cuvinte, icrele se muta impreuna cu suportul pe care au fost depuse (frunza sau altceva) intr-un bazin, unde se circula un curent de apa continuu pest ele . apa se trateaza anti-fungic, iar icrele albite se indeparteaza cu ajutorul unei siringi sau cu un ac.
atentie, indeiferent de felul in care ajungi de la icre la pui care inaota liber(cu ajutorul parintilor sau artificial), trebuie sa ai conditii si hrana adecvata, altfel totul e inutil.
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 06-08-2010 01:10 AM de Claude.)
|
|
| 06-08-2010 01:07 AM |
|
Claude
Leviathan

Alaturat: Nov 2008
Reputatie: 1
|
RE: Scalari au depus si mi-au mancat icrele
(06-08-2010 03:21 AM)Haotik Scris: ...
sa fim seriosi , nici macar micro nu le-am mai dat la un moment dat si tot au iesit puii. ...
Eu am mai spus-o, tu ai bazinele "imbatranite" in sensul bun, adica ciclate, stabilizate, cu un intreg microsistem functional acolo, adica garantat s-au format microorganisme tip plancton, infuzori etc. In bazinul meu mare (cel mai batran si deci si stabil) mi s-au inmultit mai toate speciile la un moment dat sau altul, tot asa , fara grija speciala. Am reprodus mai mult sau mai putin accidental barbus tetrazona, corydoras(diverse specii), ancistrus, scalari... Dar cand am vrut sa reproduc spearat tetrazona, sau cory, in bazin special, am intampinat diverse probleme dintre care poate cea mai mare era mortalitatea in randul puilor dupa ce consuma sacul alevin.
Revenind, eu consider ca la tine e un caz mai aparte...Cel mai adesea la ceilalti am vazut bazine care nu sunt lasate "sa se aseze "...de aia spuneam de "conditii"..
Cat despre melci...ai mei cred ca au ca fel principal icre in meniul lor zilnic...dar nu vreaus a renunt nici la ei..
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 06-08-2010 08:03 PM de Claude.)
|
|
| 06-08-2010 08:01 PM |
|