Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 02-10-2012, 05:37 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Zona incepatori Intrebari incepatori v
pestii imi mananca plantele
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cata_onceanu Offline
Junior Member
**

Alaturat: Apr 2010
Reputatie: 0
Salutare,

Am cca 2 saptamani de cand am inceput aceasta noua pasiune. Mi-am luat initial 16 pesti apoi am ajuns la 25 pesti. Nu mi-a murit nici unul, insa acum au inceput sa imi ciuguleasca plantele, pe unele chiar destul de mult. Ca specii am: Guppy, Neon, Scalari, Zebre, Xiphori, Molly, Gurami. Din cate am observat Guppy si Scalarii sunt capul rautatilor. Acvariul meu are un volum de 45 litri real. Credeti ca sunt prea multi pesti?
Ce credeti ca ii determina sa manance plantele? E normal?
Va multumesc
04-14-2010 07:09 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
cata_onceanu Offline
Junior Member
**

RE: pestii imi mananca plantele
Am constatat ca mi-a intrat apa in pompa de aer, banuiesc ca din cauza faptului ca era pozitionata sub nivelul acvariului si nu am o supapa de sens. Apa din pompa de aer era laptoasa chiar cu impuritati vizibile... Sa fie asta motivul pentru care pestii mi-au devorat plantele?
Ar fi cazul sa schimb un procent mai mare de 30% din cantitatea totala de apa?
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 04-14-2010 09:18 PM de cata_onceanu.)
04-14-2010 09:18 PM
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
45 de litri si atatia pesti, si eu care credeam ca avem multi la inceput

scalarii banuiesc ca sunt pui insa cresc mari in 2 3 luni, si nici macar pentru un scalar nu ajunge 50 de litri

in afara de ricia sau java moss nu prea vad cum ar putea face pagube in plante aceste specii. Nu stiu gouramii ce obiceiuri au.
04-15-2010 03:14 AM
cata_onceanu Offline
Junior Member
**

E vorba de entuziasm, sincer la inceput am fost sceptic si am crezut ca unii din ei vor muri... Acvariul de 45 de litri e doar provizoiu si e luat cu imprumut, intentionez sa iau unul propriu de 120 litri cat mai repede.
Sincer, pierderea unuia dintre ei m-ar afecta. Sunt la inceput si inca nu pot spune ca ma pricep, dar imi place sa stau sa ii privesc.
Tocmai de aceia vazand ca unele plante au fost mancate, m-a pus pe ganduri.
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 04-15-2010 05:05 AM de cata_onceanu.)
04-15-2010 05:05 AM

EllenaMony Offline
Junior Member
**

Alaturat: May 2010
Buna, am si eu aceeasi problema pestii mei imi devoreaza plantele pana mam saturat sa mai dau bani pe plante ca nu dureaza o saptamana caci plantele mele frumoase nu mai sunt decat niste bete golase . Initial am crezut ca melcul mi le mananca am un pomaceea dar nu melcu era ci cei 2 carasi . Nu am ce sa le fac ori cata mancare leas da ei tot se leaga de plante . Daca ai gasit vreo metoda te rog spune-mi si mie !
05-04-2010 03:21 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
la carasi exista doar plante de plastic sau cateva plante cum ar fi anubias nana,
05-04-2010 05:55 AM
EllenaMony Offline
Junior Member
**

Alaturat: May 2010
Am rezolvat. Am dus carasii la un petshop si am luat 5 neoni si 3 sanitari pe ei. Cand le-am facut curatenie ieri am vazut ca imi papase si gupii masculi

Vorbeste-ti de bine dusmanii .. nu uita ca tu i-ai facut ..
05-16-2010 08:29 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Posteaza raspuns 

Saritura forum: