Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 05-19-2012, 02:37 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Zona incepatori Intrebari incepatori v
Nou Acvarist necesita ajutor !!
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nou Acvarist necesita ajutor !!
Alin M Offline
Tiger Barb
**

Alaturat: Dec 2010
Reputatie: 0
Exclamation Nou Acvarist necesita ajutor !!
Salut sunt Alin si sunt din Ploiesti , de cateva zile sunt fericitul posesor a 4 Tiger Barb ... din pacate 3 femele si 1 mascul ( ca nenea de la Pet Shop nu stia ) si eu nici atat la momentul achizitionarii Smile).

Problema mea este ca nu am acvariu si absolut nimic ( ii tin intr`un borcan de 5 litri ) .. stiu am plecat la vanatoare decat cu gloantele si alea 3 din ele oarbe .. mare greseala dar vreau sa rectific asta si as dori daca e cineva pe aici care ma poate indruma , eu ma gandeam sa imi iau un acvariu la vreo 50-60l ... mai mare nu prea am unde sa`l pun.. si sa imi zica ce sa mai achizitionez... pentru apa.. pentru pesti.. daca cu ocazia asta imi poate da si un id de mess sa putem vorbi mai repede , sunt decis sa fac ceva nu sa`i chinui dar nu am prea multi bani momentan dar pe parcurs mai fac rost ..

Multumesc anticipat tuturor

Sunt INOFENSIV .... dar gandul meu e CRIMINAL

Fotograf amator caut de munca part/full time , pentru detalii PM
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 12-31-2010 03:19 AM de Haotik.)
12-30-2010 11:30 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
RE: Nou Acvarist necesita ajutor !!
acvvariu de 60 70 de litri, desi as recomanda unu de 110 litri ca e mult mai stabil, mai ales cele de la juwel

10 kg de nisip (dupa marimea si culoarea referata, maro gri NU ROSU)

o punga ce 2.5 kg de substrat de la jbl

dupa care vi la mine dupa plante, si eventual ceva pesti daca nu-ti ajunge ce ai, sunt gratis Tongue
12-31-2010 03:22 AM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
ady vladutz Offline
Junior Member
**

Alaturat: Oct 2010
daca nu iti permiti sa cumperi unul gata facut, poti sa-ti faci singur unul. cumperi geam si silicon si il lipesti singur sau mai bine apelezi la cineva care a mai lipit.
e mai ieftin decat sa cumperi unul gata facut.
de exemplu pentru un acvariu 60*35*35(aproximativ 70l)te costa cam 45 lei geamul si 18 lei un tub de silicon.daca ai banuti, dai 200 ron si iei unul original.
o alta varianta ar fii un acvariu second-hand.
fa-ti rost macar de acvariu si pe urma mai ceri si alte sfaturi.
12-31-2010 05:59 AM
Alin M Offline
Tiger Barb
**

am vazut unu la Hornbach , de vreo 250 lei .. 60-63l .. pe dimenisuni 60X30X35 ... filtru Eheim, incalzitor Jager 50w , neon 1x15w , termometru , 100ml Aqua Safe, 100ml Easy Balance , si 100ml de Tetramin , ( asa scrie in promotie nu am ajuns inca la Hornbach dar am zis ca dupa revelion )

Voi ce ziceti ? si presupun ca o sa imi iau si niste substrat si niste pietris .. si da nu o sa`mi iau ROSU Smile) peste tot am citit ca multi sunt nemultumiti de ROSU

Haotik intri p mess presupun... la o adika imi poti lasa si mie un id de mess ( stai linistit nu te stresez prea mult ) il cer in caz de cv sa iti cer sfatul mai rpd,

12-31-2010 07:19 PM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
Cred ca gasesti id-ul me de mess daca il cauti foarte usor.

Ia de la hornbach deocamdata la 150 doar acvariu de 120 de litri si eventual e vreo 3 mil capacul, restul te invat cum sa le faci singur.

Eu sunt adeptul acvariilor mari sau medii ca sa zic asa, 100 150 de litri. E mai bun decat ala de 60 de care oricum o sa ti se para mic in curand si care e mai greu de intretinut.
12-31-2010 07:57 PM
ady vladutz Offline
Junior Member
**

nanotel_ro
12-31-2010 08:30 PM
Alin M Offline
Tiger Barb
**

Intrebare? Nou Acvarist necesita ajutor !!
Salut azi am fost la cumparaturi Smile) ehh o parte ca aveam putin timp liber... si am luat un filtru de aer RESUN SP-900 ( pe cutie scrie pentru acvarii de 80l ... scoate cam 300l/h ) pentru acvariu meu de 60 .. eu zic ca e bun... am luat niste Aqua Safe si Easy Balance... si un termometru ( asta era baza ) =))

Intrebari:

1. am vrut sa imi iau si niste substrat ... dar nu eram sigur ce sa iau... am inteles ca cel mai bun e JBL Manado .... intrebarea mea e .. pot creste plantele cu manado simplu.. sau trebuie sa iau neaparat si Aquabasis Plus ( care din cate am vazut e un substrat de Manado ). Cam pentru un acvariu de 60X30X40 ... imi ajung 5kg de Manado? sau mai trebuie?

2. pietrisul am inteles ca nu trebuie sa fie calcaros , am vazut unul alb ( gri ca nu e alb alb, nu vreau culori tipatoare... ) de 4-8mm , mai mic nu aveau e bun? sau sa caut 2-4mm?

3. ce alte acesorii mi-ar mai trebuii ?

Ms anticipat

01-08-2011 12:37 AM
ady vladutz Offline
Junior Member
**

Daca nu ma insel, filtrul tau are un compartiment in care este un saculet cu carbune activ.scoate carbunele din filtru si inlociueste-l cu un burete mai dens.
carbunele activ nu are ce cauta in acvariile plantate.
cat despre sunstrat nu stiu sa iti spun ca eu tin plante nepretentioase cu nisip cuartos, dar daca nu ma insel nu se pune pietris peste manado.
mai ai nevoie de un incalzitor, si ala in functie de volumul acvariului.
daca vrei plante o sa ai nevoie si de lumina.pentru inceput cred ca poti sa folosesti un neon de 18w(s-ar incadra in cei 60cm).recomand osram 865, se gasesc la obi sau real, nu mai stiu sigur.

ti-ai achizitionat si acvariul pana la urma?
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 01-08-2011 07:30 PM de ady vladutz.)
01-08-2011 07:26 PM
Alin M Offline
Tiger Barb
**

(01-08-2011 07:26 PM)ady vladutz Scris:  ti-ai achiyitionat si acvariul pana la urma?

azi / maine iau si acvariu am vb cu vreo 2 persoane si urmeaza sa ma vad cu ei sa vad niste acvarii

01-08-2011 07:50 PM
ady vladutz Offline
Junior Member
**

dupa ce achizitionezi acvariul putem continua discutia
01-08-2011 08:12 PM
Posteaza raspuns 

Saritura forum: