Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 02-05-2012, 06:31 PM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Pesti acvariu (apa dulce) Poeciliidae (vivipari)
Moarte la vivipari
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moarte la vivipari
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
Moarte la vivipari
MI-au murit 2 in ultima perioada. Un xipo mare femela si ieri un mooly lafel de mare.

Xipo il primisem donatie si a lasat destui pui mostenire in putinul timp cat a stat la mine in acvariu, mooly tot femela avea cam 2 ani, e din primi pesti care i-am cumparat. Am avut parte de multe nasteri si de multi pui de la ea. Probabil ca acum vreo 4-5 zile sa fi dat ultimii pui pe care i-am colectat din acvariu comunitar.

Desi nu au dat semne de stres, suparare, etc, pur si simplu i-am gasit calariti de melcii pomacea in ambele cazuri.

Au murit de batranete? Au murit incercand sa nasca in plantele de suprafata? Daca ramaneau blocati pe acolo nu mai ajungeau pe fundul acvariului ma gandesc eu. In rest toti ceilalti pesti se simt bine.

Are cineva idee ce sa intamplat?

Nu ma intrebati de caracteristicile apei ca la 2 ani de acvaristica nu am masurat niciodata vre-un parametru al apei in afara de temperatura.
10-26-2008 08:00 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Decamio Offline
Member

Alaturat: Jul 2008
Reputatie: 0
RE: Moarte la vivipari
E posibil ca ele sa fi fost ori batrane, ori gravide amandoua si ai avut in apa un mic dezechilibru sau o schimbare putin mai brusca de parametrii sau de temperatura la care ceilalti pesti au supravietuit, fiind mai tineri. Eu zic ca e doar o coincidenta avand in vedere ca sunt batrane amandoua... e asa cum batranii nu pot sta in curent, ceva asemanator Rolleyes

http://decamio.sunphoto.ro/A_TRIBUTE_TO_JOIANA
http://www.decamio.ro/
Brate de alge, imbratisand prin ape somnul lunii albe
10-28-2008 05:04 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Haotik Offline
Administrator

Ieri si-a dat duhu si ce-a de-a doua femela de xipo.

Cumva masculi lor aia cu coada ca un tep sa le atace cumva? Sau ceva de genul? La un moment dat nu stiu daca se juca sau ataca o femela acum ceva vreme.
10-29-2008 04:43 AM
Decamio Offline
Member

Reputatie: 0
Haotik Scris:Ieri si-a dat duhu si ce-a de-a doua femela de xipo.

Cumva masculi lor aia cu coada ca un tep sa le atace cumva? Sau ceva de genul? La un moment dat nu stiu daca se juca sau ataca o femela acum ceva vreme.

depinde de diferenta dintre masculi si femele. Este posibil ca masculii sa le fi stresat, de atacat nu cred ca le-au atacat pentru ca nu are sens.... masculii de xipho sunt cunoscuti ca pesti putin mai violenti, dar nu cu femelele. Eu as spune ca femelele fiind slabite (batrane) au cedat, fie de la calitatea apei sau de la un mic dezechilibru, fie au cedat stresului provocat de masculi.

http://decamio.sunphoto.ro/A_TRIBUTE_TO_JOIANA
http://www.decamio.ro/
Brate de alge, imbratisand prin ape somnul lunii albe
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 10-29-2008 06:25 AM de Decamio.)
10-29-2008 05:22 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns

Haotik Offline
Administrator

Inca unu mort azi dimineata, mai mic de data asta si nu-mi dau seama care ca am multi vivipari si asa. Insa as fi in stare sa pun pariu ca e mort exact ala de mi-a lasat aseara 10 pui si inca unu azi dimineata.

Sunt aproape sigur ca la nastere mor, pentru ca de 2 saptamani de cand mor gasesc la 2-3 zile 2-5 pesti in acvariu.

Ori un dezechulibru le afecteaza. Ori dupa nastere stau pe fund foarte obosite si tup pe ele melcii pomacea. Ori Plantele de suprafata prea dese le impiedica sa mai ajunga si ele la suprafata desi au piatara cu bule de aer si au jumatatea cealalta de acvariu sa iasa la suprafata. Ori faptul ca sunt 20-30 de mooly dintre care si multi masculii o alearga la nastere sa ii manance puii in asemenea hal incat ii aduce moartea.

Nu stiu ce sa mai zic dar e clar ca nasterile si mortile sunt conectate intre ele. Si asta nu-mi prea place.

Oricum 1 peste mort = 11 pui proaspeti lasati in urma, asta daca nu mai gasesc si diseara rataciti vreo 2 nu e de plans.

Numai un acvarist experimentat poate sa isi dea cu parerea despre asta.

Oricum in weekend urmeaza o mega curatenie in acvariu cel mare ca nu sa mai efectuat spalare de filtre sau skimbare de apa de cateva luni de zile. Stiu ce scrie la carte dar in practica a fost mereu indeajuns sa adaug doar un bifon de apa proapsata in locul celei care sa evaporat.
10-29-2008 04:27 PM
belzebut Offline
Member

Reputatie: 3
e greu de spus care ar fi cauza, poate fi vorba de o intoxicatie sau poate fi vorba doar de varsta, ceva teste ai mai facut? tinand cont ca nu ai mai facut o aspirare si toate cele, eu tind sa cred ca este vorba de concentratii mari de nitrati si nitriti, femele gestante sunt ceva mai sensibile, citisem undeva ca apa "poluata" afecteaza gestatia, dezvoltarea icrelor si poate provoca avortul, este cred cel mai probabil ca femelele tale sa sufere de o astfel de problema insa un raspuns cert nu cred ca it poate da cineva.... ai mare grija cum faci improspatarea apei sa nu sochezi pesti pentru ca vei modifica atat pH cat si compozitia chimica a apei...

http://acvaristica.wordpress.com/
11-01-2008 08:17 PM
Haotik Offline
Administrator

Pui ii recuperez vi si foarte vioi. Ar muri macar un alt peste. Am o vaga impresie ca cineva le papapa burtica cand nasc, incercand sa prinda pui inainte de a iesi.

Oricum am dat scalarii care erau acolo, vedem ce se mai intampla. Urmeaza azi sau maine si un schimb de apa si facut mega curatenie.
11-01-2008 08:52 PM
belzebut Offline
Member

Reputatie: 3
ce sa zic, succes, fi atent la cum schimbi apa, in portii mici la intervale de cel putin 15 minute pentru ca nu ai mai facut schimburi de mult. este posibil sa fie vorba de scalari, insa daca erau vanau pui nu si femelele, dar cine stie

http://acvaristica.wordpress.com/
11-01-2008 09:09 PM

Posteaza raspuns 

Saritura forum: