Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 07-30-2010, 06:43 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Zona incepatori Intrebari incepatori
imi mor din pesti
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
imi mor din pesti
Maryan_br Offline
Junior Member
**

Alaturat: Aug 2009
Reputatie: 0
imi mor din pesti
De vreo 2 luni de zile m`am reapucat iar sa tin pesti, mi`am facut eu un acvariu am pompa filtru asa ca am mers de am cumparat pesti am cumparat carasei xifori sanitari tetrazoni si c`am atata aveam 15 pestisori, in prima zii a murit un sanitar nu a fost nimic apoi cand am schimbat apa a mai murit cate unu si tot asa pana am ramas cu un xifor si un tetrazon la toti inainte sa moara se intampla sa li se despice inotatoarele si as vrea sa stiu din ce cauza ?sambata am fost la o nunta iar pe masa in niste boluri avea pestisori carasei aurii mai exact pe care am fost lasati sa ii luam acasa eu am luat 5 carasei aseara le`am schimbat apa, am spalat acvariu cu sare l`am frecat bine am avut apa lasata de vreo saptamana in sticle plus vreo 7 kg de apa pe care am fiert`o acum observ ca acei carasei au vreo 3 din ei din cozi un pic despicate, care e cauza?

intrebarile la care as vrea sa imi raspundeti ar fi urmatoarele,
Din ce cauza se despica inotatoarele?
Este buna apa fiarta si racita sa o pun in acvariu?
Sticlele de apa cand le las sa iasa clorul din ele conteaza daca au capacul pus sau nu? (intreb asta din cauza ca am avut apa in sticle si daca o lasam mai mult de o saptamana incepea sa se inverzeasca sticla, apa pe care evident nu am turnat`o in acvariu iar cu capac nu se inverzeste sticla)

imi cer scuze daca toate astea s`au mai discutat pe forum!
08-27-2009 01:53 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
obiwan51 Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jun 2009
RE: imi mor din pesti
in primul rand din ce observ eu tu nu ai ciclat acvariul, in al doilea rand apa se lasa cateva zile (2 -3) la declorificat daca se poate cu un vibrator sa agite suprafata apei, si mai ales in obiecte cu aria de contact apa-aer cat mai mare, oale, ligheane si fara capac in primul rand, clorul se elimina in aer, daca pui capacul unde iese clorul? aripioarele pestilor se destrama din foarte multe cauze, la tine pare sa fi fost clorul din apa, calitatea apei si stresul. vreau sa te intreb, ce cantitate de apa schimbai saptamanal? sau cand schimbai... si ce volum are acvariul si ce hrana folosesti. astept raspuns cat mai curand sa vedem care e cauza reala si nu mai fierbe apa, nu e chiar buna pentru acvariu.

Acvariu 50L home-made -> http://www.youtube.com/watch?v=KJPUOx-w28s
http://obiwan-kenobi51.evony.com
08-27-2009 03:17 AM
Viziteaza site-ul acestui utilizator Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Maryan_br Offline
Junior Member
**

pai folosesc hrana uscata le dadeam la un moment dat hrana congelata se bateau pe ea dar am incetat sa le mai dau din cauza ca am decongelat`o de cateva ori am un acvariu mititel de 30 litri de obicei schimb maxim 5 litri de apa ca trag mizeria cu un furtun subtire de pe fondul acvariului, hrana le dau odata pe zii dimineata si nu in exces asa mi`a zis batranelul de unde am cumparat pestii si are magazinul ala de cand ma stiu eu ca am inceput sa cutreier orasul mi`a dat maimulte sfaturi pe care am incercat sa le respect si undeva gresesc sigur cu apa, ce fac acum ca aseara am pus c`am 40% din apa veche si 60% apa noua fiarta si din sticle care le aveam cu apa de vreo saptamana dar cu capacul pusSad nu vreau sa mai moara ca la un moment dat ma las de ei decat sa ii iau si sa imi moara si cum adica nu am ciclat avariul?
08-27-2009 05:43 AM
StiflerXXX Offline
Junior Member
**

Alaturat: Oct 2008
am si eu o intrebare cu ce scadeti voi duritatea la apa ?? (eu am auzit ca se foloseste apa de ploaie o fii asa ?? )Shy

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ! Mircea Badea :D
[Imagine: p3cx941ke7wkq12e91h4_thumb.jpg]
08-28-2009 04:44 AM

Maryan_br Offline
Junior Member
**

buna intrebare stiflerxxx la mine pe coltul unde este filtrul s`a matuit geamul din cauza stropilor de apa care sar acolo si se usuca tind sa cred ca asta este efecutl apei dure si oricum ink astept un raspuns la intrebarile mele si ar mai fi una, am o zebra in acvariu care a ramas singura si imi alearga toti pesti dar cel mai mult un carasel mai mic mereu il gasesc prins intre filtru si geam blocat acolo incercand sa scape de zebra aia, stie careva cum sa o imblanzesc? daca nu exista nici o metoda am sa merg cu ea la magazinul de unde i`am luat si am sa ii zic sa o schimbe! acum o tin singura intr`un bol dar fara pompa si alte utilitatiBig Grin doar mancare si sa sufere in singuratate:>
(Acest mesaj a fost modificat ultima data: 08-28-2009 06:31 AM de Maryan_br.)
08-28-2009 06:29 AM
obiwan51 Offline
Junior Member
**

Alaturat: Jun 2009
duritatea apei o modifici adaugand apa distilata, nu de ploaie deoarece apa de ploaie are un caracter acid si e foarte slaba in nutrienti dar ca sa scazi duritatea la un procent acceptat de catre pestii tai trebuie facute cateva teste inainte, e procedeu complicat, mai bine o lasi asa si cureti piatra de pe geam cu o lama de ras, cat despre ciclarea acvariului cauta pe site ca este scris o gramada despre acest procedeu.

Acvariu 50L home-made -> http://www.youtube.com/watch?v=KJPUOx-w28s
http://obiwan-kenobi51.evony.com
08-30-2009 07:32 PM
Posteaza raspuns 

Saritura forum: