Cauta Lista Membrii Calendar Ajutor
Ora curenta: 02-10-2012, 05:44 AM Salut, Musafir! (LogareÎnregistrare)

Pesti Acvariu Coltul tehnic & hardware Home made v
Fundal de polistiren (scartaietoare)
Posteaza raspuns 

Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
Desi aveam de gand sa fac unu din spuma, tata a avut alte idei combative si a iesit cu totul alceva. Nu am inca poze, nu va sfatuiesc sa faceti ce am facut eu, desi azi dimineata pesti inca traiau.

Se ia o bucata de polistilen si se taie pe dimensiunile acvariului. Grosimea e bine sa fie de 5 cm. Apoi se ia diluant de vopsea auto si cu o pensula foarte usor se da in zonele in care vre-ti sa topiti bucata de polistilen. Atentie! Se topeste foarte usor asa ca udati foarte usor pensula in diluant. Reactia dureza ceva minute bune asa ca daca puneti prea mult o sa va treziti ca din cei 5 cm grosime nu a mai ramas nimic. Rezultatul inmuieri nu se curata cu apa si se lasa cateva zile la intarit. Desi m-as fi asteptat sa fie toxic de la diluant, resultatul este un plastic destul de dur in zonele in care a topit zapada artificiala.

Dupa cele cateva zile in care s-a uscat si intarit l-am spalat cu apa fiarta de la dus in cada cateva minute dupa care am pulverizat pe suprafata uda usor usor praf de adeziv de exterior rezistent la umezeala. Merge si cu ciment cred ca foarte bine.

In felul asta se creaza o pelicula cenusie peste albul zapezii artificiale. Inca 2 zile la uscat si aseara l-am "aruncat" in acvariu.

Atentie. Pluteste intr-o veselie asa ca fie il lipiti pe spatele geamului cu silicon de sticla fie cum am facut eu, a fost exact pe dimensiunile acvariului si sta fixat sub bucata de stica intaritoare care e lipita de spatele acvariului.

Nu am poze din timpul procesului de fabricatie dar o sa am cateva zilele astea cu el pus in acvariu.

De dimineata pareau ok pesti din acvariu respectiv dar nu se stie inca, va tin la curent.
12-09-2009 11:22 PM
Gaseste toate mesajele acestui utilizator Citati acest mesaj intr-un raspuns
Haotik Offline
Administrator

Alaturat: May 2008
Reputatie: 2
RE: Fundal de polistiren (scartaietoare)
se pare ca pesti sunt foarte bine la ora asta, caut sa o inegresc si mai mult si am suplimentat lumina poate se acopera cu ceva alge.
12-10-2009 07:27 AM
eXotic Offline
Member

Alaturat: Sep 2009
Reputatie: 0
RE: Fundal de polistiren (scartaietoare)
bv am sa incerc si eu

Acvariu 120 L HOME MADE
12-10-2009 09:19 AM
Posteaza raspuns 

Saritura forum: